058-2963300
DONE DEAL | Jarchinio Antonia de komende 2 seizoenen in het geel-blauw

DONE DEAL | Jarchinio Antonia de komende 2 seizoenen in het geel-blauw

2 september 2019, 16:40

SC Cambuur heeft op de laatste dag dat de transfermarkt geopend is toegeslagen. Jarchinio Antonia komt de manschappen van Henk de Jong per direct versterken. De vleugelaanvaller komt transfervrij over van het Cypriotische AEL Limassol en heeft zich voor 2 seizoenen verbonden aan de club. Wel moet hij nog medisch worden gekeurd.

De 28-jarige Antonia is international van Curaçao en heeft al bijna 300 wedstrijden in het betaald voetbal in zijn benen. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar vestigde zijn naam pas echt bij Go Ahead Eagles. Voor die club maakte hij op 3 mei 2013 een belangrijke treffer tegen FC Volendam, die er mede voor zorgde dat SC Cambuur kampioen werd. Hierna kwam de geboren Amsterdammer uit voor FC Groningen, waarmee hij onder meer de KNVB-beker won en actief was in de Europa League. De afgelopen 2 seizoenen speelde Antonia op Cyprus voor respectievelijk Omonia Nicosia en AEL Limassol.

Technisch manager Foeke Booy is in zijn nopjes met de komst van de pijlsnelle vleugelaanvaller. “Dit was er eentje van de lange adem, maar we zijn vooral heel blij dat het alsnog is gelukt. Jarchino zijn staat van dienst spreekt voor zich en met zijn snelheid, diepgang en creativiteit is het een speler die altijd voor gevaar zorgt. Dat zijn de precies de kwaliteiten die we graag nog aan onze selectie wilden toevoegen en hiermee heeft de staf ook voorin meerdere wapens om uit te kiezen.”

Welkom en veel succes in het geel-blauw Jarchinio!

Foto: www.cambuurimages.nl