058-2963300
DONE DEAL: Silvester van der Water voor drie seizoenen naar SC Cambuur

DONE DEAL: Silvester van der Water voor drie seizoenen naar SC Cambuur

1 juli 2022, 15:00

SC Cambuur en Orlando City FC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Silvester van der Water. De 25-jarige vleugelaanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor de komende drie seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. Over de hoogte van de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Van der Water maakte furore op de Nederlandse velden bij Almere City FC (65 wedstrijden, 21 doelpunten en elf assists) en Heracles Almelo (59 wedstrijden, dertien doelpunten en acht assists) en via die laatste club wist hij een transfer naar de MLS, het hoogste niveau in Amerika, af te dingen. Voor Orlando City FC kwam hij in totaal 33 keer in actie en daarin was hij betrokken bij vijf doelpunten.

Technisch Manager Foeke Booy is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst: “De kwaliteiten van Silvester zijn bekend, dat heeft hij de afgelopen jaren wel laten zien. Zijn manier van spelen sluit aan bij onze speelwijze en qua persoonlijkheid past hij bij onze club en onze mensen. We zijn trots dat hij, ondanks de interesse van andere clubs, voor ons heeft gekozen.”

Welkom bij de club en maak ons gek, Silvester!

Foto’s: Cambuur Media