058-2963300

Donovan Slijngard maakt overstap naar SC Cambuur

28 augustus 2014, 14:30

Donovan Slijngard sluit per direct aan bij de eerste selectie  van SC Cambuur. De 27-jarige linksback was na zes seizoenen bij Sparta Rotterdam transfervrij en begint op amateurbasis bij zijn nieuwe club. Zodra hij weer helemaal wedstrijdfit is komt hij in aanmerking voor een contract.

Slijngard doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte zijn debuut in het betaalde voetbal voor FC Groningen. Daarna vertrok de geboren Amsterdammer naar Sparta Rotterdam en hier staat hij sinds het seizoen 2008/2009 onder contract. Op het Kasteel was hij zowel in de Eredivisie als in de Jupiler League een vaste basisklant.

De komst van de linksback stemt technisch manager Marcel Keizer tot tevredenheid: “We hebben weinig linksbenige spelers in de selectie, dus het is mooi dat we nu naast Vytas en eventueel Lucas (Bijker) een extra verdedigende optie op links hebben. Daarnaast heeft Donovan ondanks zijn leeftijd al veel ervaring en past hij als voetballende verdediger uitstekend bij onze club. Helemaal wedstrijdfit is hij nog niet, maar hier gaan we de komende weken hard mee aan de slag.”

Welkom bij SC Cambuur Donovan!

Foto: ProShots/ Willem Moret