058-2963300
Drie fraaie treffers bezorgen SC Cambuur zege op FC Dordrecht

15 december 2017, 23:05

Met drie bijzonder fraaie treffers heeft SC Cambuur vanavond FC Dordrecht aan de kant geschoven. De Drechtstedelingen kwamen daar nog goed mee weg ook, want toen de bezoekers de defensieve stellingen noodgedwongen moesten verlaten kreeg Cambuur nog een paar opgelegde kansen. De overwinning betekende de vijfde zege voor SC Cambuur en de drie punten waren goed voor een lichte stijging op de ranglijst: van zestien naar dertien. De opmars is ingezet. Nu eerst bekeren tegen GVVV en dan als afsluiting van dit kalenderjaar naar Helmond Sport. Volgens Sipke Hulshoff zijn dat allebei “finalewedstrijden.”

De eerste helft kende in feite maar één echt hoogtepunt. Cambuur viel aan, had het meeste balbezit, maar Dordrecht hield veel mensen achter de bal, waardoor het een vrij saai schouwspel werd. Dat ene hoogtepunt viel luttele minuten voor de rust. Marvin Peersman veroverde al glijdend de bal, maar de grensrechter constateerde dat hij hands had gemaakt. Dat was tot daar aan toe, maar het gebeurde binnen de zestien en dus wees de goed leidende arbiter Clay Ruperti naar de stip. Jafar Arias mocht het vonnis voltrekken. Zijn schot was wel goed gericht, maar niet al te hard en Erik Cummins werd de held van eerste helft. Hij stopte de penalty!

De tweede helft liet een geheel ander spelbeeld zien. Cambuur drong ook nu meteen aan: weer twee corners binnen enkele minuten, maar nu kwam er een prachtig vervolg op. Na negen minuten was het raak. En hoe! Issa Kallon ging op avontuur uit, speelde zichzelf schitterend vrij en liet met een zuivere trap in de uiterste hoek keeper Wolters kansloos: 1-0. Dordrecht kreeg ook mogelijkheden, maar op het uur stond de 2-0 op het scorebord.  Nu was het Xander Houtkoop die met een geweldige knal in de bovenhoek keeper Wolters het nakijken gaf. De koek was nog niet op. Marvin Peersman lanceerde Ricardo Kip, die met een formidabel boogballetje de 3-0 liet aantekenen. Cambuur kreeg daarop nog een paar hapklare brokken, heel erg hapklare zelfs, maar verzuimde de score tot grotere hoogte te tillen.

Sipke Hulshoff en Jan Bruin konden een mooi positief punt op hun c.v. bijschrijven. De Nooijer was tevreden over de eerste helft, waarin hij Cambuur met zijn systeem verraste, maar vond dat zijn spelers in het tweede bedrijf Schils (Man of the Match) te gemakkelijk hadden laten lopen. Hij miste ook de ultieme wil om te winnen. “Cambuur heeft verdiend gewonnen”.

SC Cambuur: Cummins, Van Deelen (46. Narsingh), Steenvoorden, Schilder, Peersman Van Wermeskerken; Schils, Kip, Houtkoop (75. Mathieu), Kallon (68. Van Kippersluis), Barto

FC Dordrecht: Wolters, Stankov, Alkan, Misidjan, Hamer, Arias, Mutzers (70. Mahmudov), Menezes (62. Lima Duarte Lopes), Bliek, Bakker (62.Rosenthal), Calcan

Balsponsor: Energie Inspectie Friesland, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd: dinsdag 19 december, 19.45 uur tegen GVVV (Achtste Finale KNVB-Beker)