058-2963300

Drie keer winnen op rij en op de derde plek; wat schreven de kranten?

15 september 2014, 11:58

Het was wederom genieten gistermiddag in het Cambuur Stadion. In wat misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen was won SC Cambuur overtuigend met 3-0 van FC Groningen. Niet alleen betekende dit de derde overwinning op rij; ook vindt SC Cambuur zichzelf nu terug op een historische derde plek. Wat schreven de kranten over de zege in de Noordelijke Derby?

De Leeuwarder Courant pakt uit met een fraaie foto op de voorpagina en kopt: “Het sprookje van Cambuur duurt voort.”

De krant vervolgt: “Zondagmiddag werd FC Groningen in het kolkende stadion met 3-0 op alle fronten afgejaagd door een fel en aanvallend Cambuur, dat bij vlagen oogstrelend combinatiespel liet zien. Het was een lust deze ploeg te zien voetballen. Alles spelers toonden een grote opofferingsgezindheid.”

Verder vraagt de LC zich hardop af waar deze nu al prachtige reeks kan eindigen: “Oud-Cambuurspeler Martijn van der Laan, nu FC Groningen en geblesseerd toekijkend op de tribune, was duidelijk. ,,We zijn op alle fronten afgetroefd.’’ De opwaartse lijn die Cambuur in de tweede seizoenshelft van vorig seizoen te pakken kreeg, lijkt de club moeiteloos door te trekken. Terwijl toch bijna een halve nieuwe ploeg ingepast moest worden. De wijze waarop Groningen – bijgenaamd de Trots van het Noorden – werd afgejaagd, riep meteen de vraag op wat met dit Cambuur nog meer mogelijk is.”

Ook in het Friesch Dagblad ruim aandacht voor de zegereeks van SC Cambuur. ‘Alles klopt op dit moment bij Cambuur’ is de prachtige kop van het artikel.

“Na vijf duels nog steeds ongeslagen en de trotse nummer drie op de ranglijst. Het kan niet op bij Cambuur, dat gisteren op alle fronten FC Groningen aftreofde: 3-0. Alles klopt bij de Leeuwarders, die vriend, vijand én zichzelf maar blijven verrassen.”

Het Dagblad van het Noorden laat er in het artikel over de Noordelijke Derby geen twijfel over bestaan en kopt: “Cambuur maakt gehakt van Groningen”, en is van mening dat de mannen van Henk de Jong de Groningers “compleet aan gort hebben gespeeld”.

De aanblik van de Elftallen van de Week in De Telegraaf en het Algemeen Dagblad zullen zelden voor zo’n grote glimlach hebben gezorgd onder Cambuur-supporters. In De Telegraaf is een plek gereserveerd voor Reijnen, Vytas, El Makrini en Rusnák, en in het AD vinden we Reijnen, Rusnák en Ogbeche terug.

De volgende afspraak is volgende week zondag in Eindhoven, waar SC Cambuur op bezoek gaat bij koploper PSV. Voor het uitvak van het Philips Stadion zijn nog kaarten verkrijgbaar. Schrijf je tot en met vrijdagmiddag 12.00 uur in voor de verplichte auto- of buscombi. Kijk voor meer informatie op: https://cambuur.nl/kaarten/uitwedstrijden/.

Foto: www.dijksfotografie.com