058-2963300
Drie wedstrijdwijzigingen voor SC Cambuur tijdens eerste seizoenshelft Eredivisie

Drie wedstrijdwijzigingen voor SC Cambuur tijdens eerste seizoenshelft Eredivisie

9 september 2021, 15:30

Als gevolg van de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League (Ajax), Europa League (PSV) en Conference League (AZ, Feyenoord en Vitesse), worden in de eerste competitiehelft in verschillende speelrondes wedstrijdwijzingen doorgevoerd. Deze wijzigingen komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en de Eredivisie CV met elkaar onderling en in overleg met de KNVB hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda.

Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League of Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden. De KNVB faciliteert deze afspraken en houdt hierbij zoveel als mogelijk rekening met onder meer de wensen van de lokale autoriteiten en de afspraken die de clubs hebben gemaakt met ESPN, waaronder de spreiding van de duels tussen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV.

Zes wedstrijden in de eerste competitiehelft zijn verplaatst naar het tijdstip van zondagavond 20.00 uur, zoals afgesproken tussen clubs, Eredivisie CV en ESPN. De wedstrijden op deze tijdstippen worden na de loting van de groepsfase van de Europese toernooien vastgesteld, waarbij ook nog goedkeuring nodig is van de lokale autoriteiten van de speelstad. In december, als bekend is of en welke ploegen Europees overwinteren, worden de 20.00 uur-wedstrijden ingepland voor de tweede helft van de competitie.

Hieronder zijn de drie wedstrijdwijzingen van SC Cambuur tijdens de eerste competitiehelft te vinden.

SC Cambuur – Feyenoord (speelronde 10)
Zondag 24 oktober | 14.30 uur (was 12.15 uur)

SC Cambuur – FC Utrecht (speelronde 13)
Zondag 21 november | 20.00 uur (was 16.45 uur)

Heracles Almelo – SC Cambuur (speelronde 18)
Woensdag 22 december | 20.00 uur (was 18.45 uur)

Foto: Cambuur Media