058-2963300

Driepunter in Deventer; wat schreven de kranten?

15 december 2014, 16:32

Na twee keer op rij een zeperd in eigen huis was er SC Cambuur veel aan gelegen om afgelopen zaterdag de volle buit te pakken tegen Go Ahead Eagles. En dat was gelukkig voor heel SC Cambuur precies wat er gebeurde. Door doelpunten van Martijn Barto en Albert Rusnák en een tegentreffer van Deniz Türüc werd het in Deventer 1-2. Wat schreven de kranten over deze knappe uitoverwinning?

De Leeuwarder Courant kopt “Cambuur vooral in uitwedstrijden op dreef”.

Volgens de LC kan de Cambuur-supporter er warmpjes bij zitten deze kerst. “Cambuur sluit de eerste seizoenshelft sowieso goed af, hoe de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle ook uitpakt. Er zijn al zes punten meer dan vorig seizoen in de winterstop. Vooral in uitwedstrijden is Cambuur veel beter op dreef. Vorig seizoen speelde de ploeg zeven keer gelijk. Nu hebben de Leeuwarders op vreemde bodem al 13 punten (drie zeges) gepakt.”

En verderop: “Even leken er zorgen te zijn na het verlies tegen AZ en NAC, toen het bij vlagen frisse voetbal wat naar de achtergrond verdween. ,,Maar we zijn lekker rustig gebleven en raken niet in de war’’, zei Cambuur-trainer Henk de Jong zaterdag.”

Het Friesch Dagblad opent met “Zakelijk Cambuur is óók goed Cambuur”.

Het dagblad prijst vooral de volwassenheid waarmee de overwinning werd geboekt: “Goed spel wordt vaak gelinkt aan fraaie combinaties, veel kansen en mooie goals. Maar goed spel is ook tactisch de baas zijn, geduld bewaren en op zakelijke wijze drie verdiende punten pakken. Dat laatste deed een slim Cambuur zaterdag bij Eagles: 1-2.”

Daarnaast prijst de krant de goede reeks van SC Cambuur in uitwedstrijden. “Cambuur is, inclusief bekerduel bij FC Den Bosch, al zes duels op rij ongeslagen in een uitwedstrijd en heeft al drie competitiezeges op vreemde bodem binnen. Het staat allemaal in schril contrast met de nul (!) uitzeges van vorig seizoen.”

Ook in de landelijke kranten waardering voor de driepunter van SC Cambuur bij Go Ahead. Zo vinden we in het Elftal van de Week van De Telegraaf Bartholomew Ogbeche terug in de spits.

Het Algemeen Dagblad heeft zelfs plaats gemaakt voor twee spelers van SC Cambuur. Calvin Mac-Intosch en Albert Rusnák staan respectievelijk in de verdediging en aanval.

De volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong is morgenavond alweer. Dan wordt er gestreden om een plek in de kwartfinale van de KNVB-Beker tegen Heracles Almelo.

Foto: www.dijksfotografie.com