058-2963300
SC Cambuur fris en energiek uit de startblokken

6 juli 2018, 22:22

‘We hewwe ut hier wellus anders metmaakt’. Ervaringsdeskundigen – én ereleden – Hampie Bakker en Rein de Vries weten waar ze over praten. Povere uitslagen bij de seizoenopening op het veld van De Trije Doarpen in Cornjum zijn schering en inslag. Zo niet vrijdagavond. Tegen een decor van flink wat publiek schoot het nieuwe Cambuur fris en energiek uit de startblokken met als resultaat een klinkende 0-15 overwinning.

De jongens van René Hake en zijn staf hadden de afgelopen dagen pittig getraind, veelal twee keer per dag. Dat liet zich uitbetalen. ‘Ik heb een leuke pot gezien”, zei technisch manager Foeke Booy. ‘Dit is wel de norm’.

Hake: ‘Je presenteert je voor de eerste keer in de regio en dan wil je goed voor de dag komen, dan moet de energie er vanaf stralen’. En dat deed het.

De doelpunten vielen als rijpe appelen. Voor de rust negen in de tweede helft waren dat er zes. Mbende, de boomlange laatste man voor de rust, scoorde al in eerste minuut. En zo ging het maar door. Vier keer Robertha, twee keer Mathieu, en er kwamen treffers van Rossi, Schils, Maulun, Boerlage, Daniels, twee keer El Baad, en Van Kippersluis. Keeper Xavier Mous moest voor de rust een keer ingrijpen, maar had voor de rest een rustig avondje.

Vraag na afloop was: wat gebeurt er met Kevin Schindler, de Duitser die op proef is en een heel behoorlijke indruk maakte in de ene helft dat hij speelde. Hake kent hem al van zijn achttiende toen hij in de jeugd van Werder Bremen speelde. ‘Een volwassen speler. Beweegt zich goed in de groep. Wij gaan daar volgende week een beslissing over nemen.’

Zaterdag is het open dag, waar elke speler op rijm door Rein wordt verwelkomd. Woensdag 11 juli 19.00 uur in Kootstertille tegen het regioteam en zaterdag 14 juli om 17.00 uur in Franeker tegen Almere City dat wordt getraind door Michele Santoni en Ole Tobiasen.