058-2963300
SC Cambuur D1: geen punten, wel leerzame dagen

SC Cambuur D1: geen punten, wel leerzame dagen

5 september 2015, 20:48

In de openingsweek van de nieuwe competitie speelden de D-pupillen twee absolute topwedstrijden. Ook de C-junioren streden om de eerste punten.

SC CAMBUUR C1 1-0 DRACHTSTER BOYS C1
1-0 Bart Kooistra (10.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer (36.Martijn Ferwerda), Sil Bos, Milan de Koe (51.Maurice Lap), Thimo de Jong (36.Feike Zijlstra), Jens van der Heide (56.Jorn Jongsma), Kevin de Vries, Quinten Lamsma (36.Jhondly van der Meer), Deno Alejo, Bart Kooistra, Youri Sletering.

De eerste competitiewedstrijd in de Derde Divisie leverde de C-junioren van SC Cambuur drie punten op. Toch was trainer Michiel Buursma allerminst tevreden: “Het voetbal was niet best en was irritant om naar te kijken. Daarnaast ontbrak bij ons de inzet en beleving.” Toch verliep de beginfase nog hoopvol. Voordat de openingstreffer viel had de thuisploeg al een tweetal goede kansen gecreëerd. In de tiende minuut kopte Bart Kooistra raak nadat Youri Sletering vanaf de zijkant een goede actie had gemaakt.

Maar bij dat doelpunt bleef het. De geelblauwe formatie kreeg hier en daar wel wat kansjes maar overtuigend was het niet. Aan de andere kant hoefde doelman Levi de Ron geen enkele redding te verrichten. “Zij stonden gegroepeerd op eigen helft te verdedigen. Wij hadden de zijkanten moeten zoeken maar in plaats daarvan bleven we telkens het midden bestoken. We hebben niet best gespeeld en de jongens hebben niet laten zien wat ze daadwerkelijk kunnen,” aldus een deels teleurgestelde trainer Buursma.

SC CAMBUUR D1 0-6 AZ D1 (wo)
0-1 (13.), 0-2 (15.), 0-3 (18.), 0-4 (21.), 0-5 (25.), 0-6 (56.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Bas Verbree, Floris Smand, Max Faber, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Matthias Nartey, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Bjarn Zorgdrager, Dylano van Dijk, Niels ten Veen, Martijn de Rooij, Gregory Daraji.

SC CAMBUUR D1 1-3 AJAX D1 (za)
1-0 Bas Verbree (11.), 1-1 (32.), 1-2 (52.), 1-3 (59.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Bjarn Zorgdrager, Bas Verbree, Floris Smand, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Niels ten Veen, Xanthi Dijkstra, Gregory Daraji, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Jort van der Meulen, Max Faber, Stef Tjalma, Matthias Nartey, Steyn Potma.

Na een half uur spelen zagen de volgers van RVO FC Groningen/Cambuur op twitter een opvallende ruststand. HT: SC Cambuur D1 1-0 Ajax D1. In de elfde minuut schoot Bas Verbree een vrije trap van ongeveer 25 meter ineens raak. “Met de wind mee speelden we een hele goede eerste helft,” zag trainer Elwin van Keulen. “De jongens werkten goed samen en hielden de ruimtes klein. Ajax had dan wel meer balbezit maar doordat we zo gedisciplineerd verdedigden creëerden zij eigenlijk geen kansen.” Dat gold eigenlijk ook voor de thuisploeg. “We waren niet doortastend genoeg om tot afronding te komen.”

Al snel in de tweede helft kwamen de Amsterdammers langszij. Van Keulen: “We kozen te snel voor de lange bal en kwamen er slechts mondjesmaat uit. Eigenlijk toonden we te weinig lef om op te bouwen. De druk was echter groot en ik vind dat we lang stand hebben weten te houden.” Pas laat in de wedstrijd kwamen de gasten aan de leiding. “Het druk zetten in deze wedstrijd was erg goed en we waren dichtbij een stunt. De jongens hebben gestreden voor wat ze waard zijn. In drie dagen tijd hebben we de top van Nederland getroffen en dat is een leerzame ervaring geweest. Het is fantastisch als je onder deze weerstand mag ontwikkelen en presteren,” aldus Van Keulen.

Op woensdag werd de competitie al geopend met een vooruitgespeelde wedstrijd tegen AZ D1. In dat duel stond de ploeg uit Noord-Holland bij rust al op een 5-0 voorsprong. In het tweede half uur ging het echter veel beter met de mannen uit Leeuwarden. “In het eerste kwartier waren we nog wel aardig gelijkwaardig maar na het eerste doelpunt zagen we de klasse van de tegenstander. We konden geen grip krijgen op het hoge tempo. We hebben wel een hele goede tweede helft gespeeld. We konden ze zo onder druk krijgen dat ze geen kansen meer hebben gecreëerd. Naar onze mogelijkheden hebben we na de rust goed gepresteerd,” aldus Van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Emmen B1 0-1 FC Groningen B1
FC Groningen C1 5-0 DWS C1
FC Groningen D1 0-4 AZ D1
Rohda Raalte D1 0-3 FC Groningen D2

IMG_1782