058-2963300
Dubbelklapper: Gullit en Krastev per direct naar SC Cambuur

Dubbelklapper: Gullit en Krastev per direct naar SC Cambuur

27 augustus 2021, 18:15

Een dubbelklapper vandaag op de transfermarkt voor SC Cambuur. De volksclub uit Leeuwarden heeft zich per direct versterkt met Maxim Gullit en Filip Krastev. Eerstgenoemde wordt definitief overgenomen van AZ Alkmaar en Bulgaars international Krastev komt op huurbasis over van het Belgische Lommel SK.

De 20-jarige Gullit kan zowel centraal in de defensie als op de linksback-positie uit de voeten en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. Hij komt -mede dankzij de goede verstandshouding tussen beide clubs- over van AZ Alkmaar, waarvoor hij in april 2019 zijn debuut maakte in het Nederlandse betaald voetbal (met Jong AZ tegen FC Twente). Hij kwam daarnaast uit voor meerdere jeugdteams van Oranje en in oktober vorig jaar debuteerde hij ook voor de hoofdmacht van AZ in het Europa League duel tegen HNK Rijeka.

Filip Krastev is met zijn 19 jaar net iets jonger, maar niet minder ervaren. Al op 16-jarige leeftijd debuteerde hij voor het Bulgaarse Slavia Sofia en in de zomer van 2020 werd hij met de overstap naar Lommel SK, dat destijds net onderdeel was geworden van de City Football Group, de duurste Bulgaarse tiener aller tijden. Krastev kan op alle posities op het middenveld uit de voeten en mag zich sinds september 2020 ook Bulgaars A-international noemen. Hij wordt voor de duur van één seizoen gehuurd.

Financieel en technisch directeur Gerald van den Belt is blij met de komst van de beide jongelingen. “We hebben wat geduld moeten hebben, maar het is mooi dat het nu ook wordt beloond. Dit zijn twee spelers die met hun veelzijdigheid en specifieke kwaliteiten ons team beter gaan maken en daarnaast onze technische staf meer opties bieden. Dat is precies wat we voor ogen hadden en ik kijk er naar uit om ze in het Cambuur-shirt te zien spelen.”

Veel succes in het geel-blauw, mannen!

Foto’s: www.dijksmedia.nl