058-2963300
Duel met weinig kansen eindigt zoals hij begon

Duel met weinig kansen eindigt zoals hij begon

1 maart 2019, 22:38

Eén ding is zeker bij duels tussen SC Cambuur en TOP Oss: spektakel is bijna gegarandeerd. Wie kan zich de 4-5 in november 2009, de 8-1 van maart 2010 of de 2-7 uit 2017 niet herinneren? Op basis van de historische resultaten zou je hetzelfde kunnen zeggen over wie als winnaar van het veld zou stappen. SC Cambuur triomfeerde namelijk drie keer zo vaak als de Ossenaren.

Gezien het spel en de resultaten van de afgelopen weken was dit verwachtingspatroon dit keer misschien niet helemaal reëel en dat bleek ook.  Beide ploegen waren niet of nauwelijks in staat om kansen te creëren en dat leverde na negentig minuten een logische eindstand op: 0-0.

SC Cambuur begon voortvarend aan het duel. Met veel energie en enig opportunisme waren er veel kansen op kansen, maar weinig doelpogingen. Aan het fluitconcert te horen waren er heel wat supporters die overigens vonden dat SC Cambuur een penalty had moeten hebben na zo’n tien minuten spelen. Scheidsrechter Bijl vond echter dat Bangura al te makkelijk naar de grond ging en oordeelde negatief.

Het waren vooral standaardsituaties waar beide ploegen het van moesten hebben en dat werd maar zelden gevaarlijk. Dat Xavier Mous niet snel in paniek raakt wisten we al en aan de andere kant geldt dit ook voor de sterk keepende Nick Olij. De beide boezemvrienden kwamen nooit echt in de problemen en dat was veelzeggend voor het duel.

Na de thee was er een fase waarin de thuisploeg -gedragen door het gezang van de supporters- een overwicht had, maar verder dan een kopbal van Hendriks kwam het niet. En dus bleef het bij veelvuldig en ongevaarlijk balbezit voor SC Cambuur en een TOP Oss dat vanuit een 5-3-2 systeem de rijen gesloten houdt en vanuit de counter wou toeslaan.

Bijna leverde dit nog de volle buit op voor de Ossenaren, toen Dogan doorkwam op links. De topscoorder stuitte echter op Xavier Mous, die niet veel later werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Zo eindigde een weinig vermakelijk duel in een doelpuntloos gelijkspel en daar konden beide trainers na afloop mee leven.

De volgende afspraak voor de mannen van het Cambuurplein is volgende week vrijdag. Dan gaat de reis naar het Waalwijkse Mandemakers Stadion voor het duel tegen RKC.

Opstelling SC Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Mbende, Schilder (c), Sambissa; Boerlage, Jansen (83’ Ciganiks), Maulun (72’ Jones); Conraad, Hendriks en Bangura (72’ Robertha)

Opstelling TOP Oss: Olij; O. Rommens, Asmelash, Nieveld, Fleuren, Van der Sluys; P. Rommens, Kaak, Smeets; Ladan (72’ Janssen) en Dogan

Scheidsrechter: Edgar Bijl

Gele kaarten: Jansen, Sambissa, Schilder, P. Rommens (TOP Oss) en Kaak (TOP Oss)
Man of the Match: Xavier Mous

Wedstrijdsponsor: Beleef Lauwersoog
Balsponsor: Bourguignon

Foto: www.dijksfotografie.nl