058-2963300
Duitse versterking op het middenveld voor SC Cambuur

Duitse versterking op het middenveld voor SC Cambuur

2 juli 2024, 10:25

Met Tony Rölke heeft SC Cambuur de vijfde aanwinst van de zomerse transferperiode binnen. De multifunctionele middenvelder komt transfervrij over van Hertha BSC en heeft zijn handtekening gezet onder een dienstverband voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

De 21-jarige Rölke is een voormalig Duits jeugdinternational en maakte eind vorig seizoen zijn debuut in de Bundesliga voor Hertha BSC in het met 1-2 gewonnen duel tegen VfL Wolfsburg. In de afgelopen seizoenen speelde hij het gros van zijn wedstrijden voor het tweede elftal van de Duitse grootmacht. Hiervoor kwam hij afgelopen jaargang 25 keer in actie (5 assists).

“Box-to-box en complementair aan onze andere middenvelders”, zo trapt technisch manager Lars Lambooij zijn betoog af. “We wilden graag nog wat fysieke kracht en loopvermogen toevoegen aan ons middenveld en dat hebben we met Tony gevonden. Vergis je echter niet; hij kan ook gewoon goed voetballen en het woord ‘winnaarsmentaliteit’ wordt tegenwoordig misschien wel wat te snel gebruikt als typering, maar gaat in dit geval zeker op.”

Willkommen und viel Glück, Tony!

Foto’s: Cambuur Media