058-2963300

Een gelijkspel bij Excelsior; wat schreven de kranten?

29 september 2014, 11:56

Afgelopen zondag speelde SC Cambuur een uitwedstrijd bij Excelsior. In wat zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen was werd het door doelpunten van Van Weert en Ogbeche 1-1. Wat schreven de kranten over de eerste ontmoeting in de Eredivisie tussen Excelsior en SC Cambuur?

De Leeuwarder Courant kopt: “Slordig Cambuur mag punt koesteren”, en vervolgt: “Uiteindelijk mocht Cambuur de handen dichtknijpen met een punt bij promovendus Excelsior. Trainer Henk de Jong was content met de 1-1. Dat viel te begrijpen.”

Hoofdtrainer Henk de Jong zag dat zijn ploeg niet het niveau haalde wat ze kunnen halen, maar sluit positief af: “,,We hadden het hartstikke lastig’’, erkende De Jong. Hij rekende snel. ,,Aan de andere kant: twaalf punten uit zeven wedstrijden. Wie had dat vooraf gedacht?’’ Cambuur kan nog steeds trots naar de ranglijst kijken.”

Het Friesch Dagblad vindt dat SC Cambuur niet mag klagen met een punt en kopt: “Excelsior begint op Cambuur te lijken.”

Het dagblad maakt de vergelijking tussen het huidige Excelsior en het SC Cambuur van vorig seizoen: “De ploeg van Dijkhuizen bestreed Cambuur op een manier die deed denken aan Cambuurs spel van vorig seizoen. Met fris en aanvallend voetbal hadden de Rotterdams zelfs meer verdiend dan de 1-1 die uiteindelijk op het bord kwam.”

Dit keer vinden we alleen in het Elftal van de Week van het Algemeen Dagblad een speler van SC Cambuur terug. Leonard Nienhuis verdedigt hier het doel.

Aanstaande zaterdag staat het volgende Eredivisieduel op het programma voor SC Cambuur. Tegenstander in het eigen Cambuur Stadion is dan FC Dordrecht. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop voor deze wedstrijd: https://cambuur.nl/kaarten/thuiswedstrijden/.

Foto: www.dijksfotografie.com