058-2963300

Een nederlaag in de topper tegen PSV; wat schreven de kranten?

22 september 2014, 11:30

Wat een historische voetbalmiddag had kunnen worden eindigde voor SC Cambuur met een 4-0 nederlaag en een geschorste Lucas Bijker in mineur. Al had het ook zomaar anders kunnen aflopen, want de eerste twintig minuten domineerde SC Cambuur de wedstrijd. Wat schreven de kranten over de topper van afgelopen weekend?

De Leeuwarder Courant is van mening dat persoonlijke fouten SC Cambuur hebben genekt in de topper tegen PSV.

Ook refereerde de LC nog even aan het knappe gelijkspel van vorig seizoen, waarin SC Cambuur destijds het jubilerende PSV op 0-0 wist te houden. Maar, “Dat was toen. Een jaar later lagen de kaarten iets anders. Iets mooier vooral. Het zelfvertrouwen straalde van de ploeg af en dus werd er vooraf niet gesproken over bonuspunten, maar over winstkansen. En terecht. Als je na vijf duels ongeslagen bent, derde staat en aantreedt tegen een ploeg die net Europees heeft gespeeld én zijn beste speler mist.”

“Het leidde ertoe dat PSV zich in de openingsfase opnieuw totaal niet comfortabel voelde tegen Cambuur. In de eerste twintig minuten keken trainer Henk de Jong en zijn staf stiekem spinnend van genot toe hoe hun ploeg PSV terugdrong. Cambuur combineerde er onder aanvoering van gangmaker Albert Rusnák lustig op los en deelde een paar speldenprikjes uit. Het merendeel van de 30.200 toeschouwers in het Philipsstadion werd stiller en stiller. Maar uiteindelijk braken persoonlijke fouten Cambuur wel op.”

Het Friesch Dagblad kopt ‘Cambuur schrikt van eigen klasse’, en is van mening dat er meer in had gezeten. “Het verschil tussen de eerste nederlaag en een historische koppositie bestond bij Cambuur uit een paar persoonlijke fouten. De goed spelende Leeuwarders gingen met 4-0 onderuit bij PSV. Hoe schrikken van eigen kwaliteit verlies kan veroorzaken.”

“Die schrik uitte zich in kleine en grotere missers. “We verliezen hier door een blooper”, verwees De Jong naar het uitglijden van Nienhuis. “En twee standaardsituaties.” Na de openingstreffer van Luuk de Jong (vrije trap) viel immers ook de 3-0 uit een dood spelmoment.”

Ook in de landelijke dagbladen veel aandacht voor de topper in de Eredivisie. De Telegraaf spreekt door de rode kaart voor Lucas Bijker van een ‘simpele overwinning’ voor PSV.

Het Algemeen Dagblad onderschrijft deze zienswijze: “PSV heeft vandaag de aanval van SC Cambuur op de koppositie van de Eredivisie vakkundig afgeslagen. De ploeg van trainer Phillip Cocu versloeg de verrassende nummer 3 van de ranglijst met 4-0. PSV strafte voor rust de fouten van Cambuur genadeloos af. De Friezen konden het PSV niet meer moeilijk maken nadat Lucas Bijker met rood van het veld was gestuurd.”

Dit keer vinden we geen spelers van SC Cambuur terug in de Elftallen van de Week.

De volgende afspraak volgt al snel, want aanstaande woensdag nemen we het in de strijd om de KNVB-Beker op tegen FC Den Bosch. Hier lees je hoe je aan kaarten voor deze wedstrijd komt: https://cambuur.nl/kaarten/uitwedstrijden/.

Foto: www.dijksfotografie.com