058-2963300

Geen beloning voor hard werken tegen Feyenoord; wat schreven de kranten?

27 oktober 2014, 11:51

 Ondanks dat SC Cambuur zeker niet de mindere was gistermiddag in het thuisduel tegen Feyenoord lukte het de mannen van Henk de Jong niet om de zo vurig gewenste overwinning tegen een traditionele topclub te pakken. Sterker nog; dankzij een briljante pass van Jordy Clasie en (in twee pogingen) koel afronden van Jens Toornstra verloren de Leeuwarders op eigen veld met 0-1 van Feyenoord. Wat schreven de kranten over de eerste thuisnederlaag van het seizoen?

De Leeuwarder Courant kopt “Eén briljant moment Feyenoord genoeg tegen Cambuur” en vervolgt: “Aan het aureool van onoverwinnelijkheid van Cambuur in thuisduels dit seizoen maakte Feyenoord gisteren een einde. Op zakelijke wijze wonnen de Rotterdammers met 0-1.”

Vooraf gaf het journaille de Leeuwarders nog een goede kans op een resultaat, maar: “Het liep gistermiddag niet echt aan Leeuwarder zijde. Of Feyenoord had zich goed op Cambuur ingesteld, dat kan ook. ,,We hebben verzaakt in de dingen die we moesten doen, om met loopacties mensen vrij te krijgen’’, zei De Jong. ,,We schoten tekort in lef, al hadden we het de tweede helft beter onder controle. In zijn totaliteit zijn we niet echt aan voetbal toegekomen.’’

Het Friesch Dagblad schrijft “Cambuur niet in de war door verlies”. De krant haalt ook de goede competitiestart nog even aan: “Goed spel en dito resultaat bezorgde Cambuur een droomstart in de eredivisie en zelfs plaats drie. De 0-1 tegen Feyenoord gisteren betekende het eerste thuisverlies en even een pas op de plaats. Maar zoals Cambuur van succes niet in de war raakte, raakt ze dat van een nederlaag evenmin.”

En verderop in het artikel: “Iedere zichzelf respecterende club baalt van een nederlaag tegen welke opponent dan ook. Maar het succes dat Cambuur vorig seizoen en vooral dit seizoen al kende, smaakt nu eenmaal naar meer in Leeuwarden. Verliezen van een grote club als Feyenoord is voorwaar geen schande, maar dat het in alle geledingen als teleurstellend werd ervaren tekent de grote mate van geloof in eigen kunnen.”

De Telegraaf kopt Feyenoord haalt Cambuur uit roes” en is van mening dat er meer had ingezeten voor de geel-blauwen. “In een gelijk opgaande strijd miste Tonny Vilhena – die de geblesseerde Lex Immers verving – in de openingsfase al direct een enorme kans. Hij vond Nienhuis op zijn weg. Daarna had Cambuur het betere van het spel, maar kon de ploeg van Henk de Jong dat niet uitdrukken in doelpunten.”

Ook het Algemeen Dagblad vond dat SC Cambuur meer had verdiend: “Feyenoord komt met winst goed weg uit Leeuwarden”.

In het tweede bedrijf werd er aanvallend gewisseld door De Jong, maar tot een doelpunt kwam het niet. “Na de pauze trachtte Cambuur een offensief te ontwikkelen, maar het goed georganiseerde Feyenoord liet zich niet volledig onder druk zetten. In de 53ste minuut kwamen de Rotterdammers nog wel goed weg toen Furdjel Narsingh een stuiterende bal net naast het lege doel tikte. Ook Barto kwam nog twee keer in scoringspositie (naast en over). Mede door de sterke verdediger Sven van Beek, teruggekeerd na blessureleed, haalde het vermoeide Feyenoord met 3 punten het eindsignaal.”

Alleen in het Elftal van de Week van De Telegraaf vinden we een speler van SC Cambuur terug. Centrale verdediger Etiënne Reijnen kreeg van de heren rapporteurs een zeven als rapportcijfer.

De volgende afspraak is aanstaande woensdag, dan komt in de strijd om de KNVB-Beker Topklasser SVV Scheveningen op bezoek in Leeuwarden. Kaarten voor dit duel koop je hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: www.dijksfotografie.com