058-2963300

Een prima 4-1 zege op Dordt; wat schreven de kranten?

6 oktober 2014, 11:38

Al na zes minuten was de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen FC Dordrecht gespeeld. De Ridder en Ogbeche vonden fraai het net, waardoor de gasten binnen een mum van tijd tegen een 2-0 achterstand aankeken. In het vervolg was het SC Cambuur dat domineerde, bij vlagen oogstrelend voetbal speelde en zo relatief gemakkelijk kon uitlopen naar een 4-1 eindstand. Wat schreven de sportredacties van de bekende kranten over deze wedstrijd?

De Leeuwarder Courant kopt “Cambuur lijkt ideale aanvalslinie gevonden te hebben.”

De krant steek verder de loftrompet over het spel van de mannen van Henk de Jong: “Cambuur speelt herkenbaar én aanvallend voetbal. Tegen FC Dordrecht, dat in de eerste competitieronde verrassend SC Heerenveen in eigen huis klopte, viel nagenoeg alles op zijn plek. Het spel, de doelpunten en de samenstelling van het elftal. Voor alle eredivisieploegen is dit elftal in thuisduels een geduchte tegenstander. Dat gaan ook Feyenoord (24 oktober) en Ajax (9 november) nog merken. “

“Met 15 punten uit 8 wedstrijden is het een sprookje voor Cambuur, maar gezien het spelbeeld is het geenszins onverdiend. In een competitie waarin de nivellering weer meer heeft toegeslagen, kan Cambuur wel eens een prettige verrassing worden. De Jong roemde zijn technische staf (Sandor van der Heide en Arne Slot) en medische staf. Alles valt momenteel prachtig in elkaar. ,,O ja, over twee weken hebben we een leuke wedstrijd’’, sprak De Jong monter. ,,Heerenveen speelt ook Cambuurvoetbal, daarom hebben ze die trainer (Dwight Lodeweges) gehaald.’” zo besluit de LC met een knipoog van Henk de Jong naar het duel van zondag 19 oktober tegen sc Heerenveen.

Ook het Friesch Dagblad steekt haar bewondering voor het spel van de Leeuwarders niet onder stoelen of banken: “Cambuur kan haar doelen al bijna bijstellen.”

Al houdt het nog wel een slag om de arm: “Moet SC Cambuur haar doelstelling binnenkort naar boven bijstellen? Het antwoord op die nu al door vriend en vijand veel gestelde vraag zal de komende weken duidelijk worden in een serie zware wedstrijden.”

Volgens de krant is Cambuur ‘hot’, maar blijft het realistisch: “Hoofdtrainer Henk de Jong predikt realisme en roept op om normaal te blijven doen. Handhaving was en is het doel. De Drachtster laat zich dan ook niet gek maken door de huidige resultaten. Maar het doet niets af aan de mate waarin hij en anderen bij Cambuur van de prestaties genieten.”

De uitstekende overwinning en dito spel is ook in de landelijke dagbladen niet onopgemerkt gebleven. Zo vinden we in het Elftal van de Week van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad respectievelijk twee en drie spelers terug.

De Telegraaf heeft plaats ingeruimd voor Sander van de Streek en Bartholomew Ogbeche, terwijl het AD Lucas Bijker, Furdjel Narsingh en Bartholomew Ogbeche in de beste elf heeft staan.

Komend weken staan er interlands op het programma, waardoor de eerste afspraak weer op zondag 19 oktober is. Dan reizen we massaal af naar sc Heerenveen voor De Derby (aftrap 12.30 uur).

Foto: www.dijksfotografie.com