058-2963300

Eerste Amateurconvenant Kampioenschap groot succes

26 mei 2015, 10:59

Afgelopen woensdag mocht SC Cambuur dertien amateurpartners verwelkomen in het Cambuur Stadion voor het eerste Amateurconvenant Kampioenschap. SC Cambuur heeft dit seizoen een nieuwe weg ingeslagen met het amateurconvenant, dit zal volledig op de jeugd gericht worden. De club wil daarbij graag goed contact met regio hebben en betrokken zijn met de amateurpartners. Daarom wil SC Cambuur de droom van vele jeugdspelers waar maken: voetballen in een echt stadion.

Het toernooi was deze keer alleen voorbehouden aan E1-teams. Om zoveel mogelijk teams de kans te geven om mee te doen was het toernooi opgedeeld in de 1e klasse of hoger en de 2e klasse of lager. De eerste groep speelde ’s middags. In deze groep kwamen DTD, SC Berlikum, MKV’29, VVT en Wykels Hallum in actie in een poule waar iedereen één keer tegen elkaar speelde. De winnaar van de middag werd MKV’29.

De teams SC Leovardia, BBC, Zeerobben, Foarut, Leeuwarder Zwaluwen, VV St. Anna, FVC en Blauw Wit’34 speelden in de avond. Er werd gespeeld in twee poules van vier. Hieruit gingen SC Leovardia, Foarut, Leeuwarder Zwaluwen en Blauw Wit’34 door naar de halve finale. De spannende finale werd gespeeld tussen Leeuwarder Zwaluwen en Blauw Wit’34. De Leeuwarder Zwaluwen wisten deze met 1-0 te winnen.

De ouders waren ook mee en moedigden hun kinderen vanaf de West-tribune aan. ‘De kinderen zijn al een week zenuwachtig omdat ze in het Cambuur Stadion mogen voetballen’, vertelt een ouder enthousiast. ‘Ze zijn speciaal naar de directie van de school gestapt om eerder vrij te krijgen om mee te kunnen doen aan dit toernooi’. Een andere ouder vertelt: ‘Andere toernooien zijn zonder pardon afgezegd, zodat ze in het Cambuur Stadion konden voetballen’. Na afloop van het toernooi waren de deelnemers heel enthousiast. Natuurlijk was Camigo ook aanwezig om met de groep op de foto te gaan.

De winnaars van de avond: Leeuwarder Zwaluwen

De winnaars van de avond: Leeuwarder Zwaluwen