058-2963300
Programma voorbereiding seizoen 2024/2025

Programma voorbereiding seizoen 2024/2025

21 juni 2024, 13:30

Een groot deel van de voorbereiding van SC Cambuur op het seizoen 2024/2025 is bekend. Hoewel het programma nog niet helemaal is ingevuld, kunnen de contouren van de oefencampagne wel worden geschetst. In dit bericht lees je meer over het voorlopige programma.

De selectie van Henk de Jong begint het voetbaljaar op zaterdag 29 juni. Die dag staat in het Cambuur Stadion (aan het Cambuurplein) de eerste officiële training op het programma. Deze training is vrij toegankelijk voor alle supporters en kinderen mogen traditiegetrouw het eerste deel meedoen.

Een kleine week na de eerste officiële training gaat de oefencampagne van start. Op vrijdag 5 juli neemt SC Cambuur het op het sportpark van VV DTD het op tegen het Duitse VfB Oldenburg. Vier dagen later, op dinsdag 9 juli, oefenen de geel-blauwen bij en tegen Drachtster Boys.

Op zaterdag 13 juli is het sportcomplex van vv Warga het decor van het oefenduel tussen SC Cambuur en FC Emmen. Deze wedstrijd wordt in drie blokken van veertig minuten gespeeld.

Naar goede traditie speelt SC Cambuur op dinsdag 16 juli de Rienk Waaksma Memorial. Dit gebeurt op Sportpark De Tille tegen Regioteam Kootstertille, een gelegenheidsformatie die bestaat uit amateurvoetballers uit de regio Noordoost-Friesland. Ook wordt er geoefend tegen SV Meppen. Dat duel wordt op zaterdag 20 juli gespeeld.

Daarna belegt de selectie van SC Cambuur een trainingskamp van een kleine week. Van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 juli verblijven de geel-blauwen in Epe. Tijdens het trainingskamp wordt er op vrijdag 26 juli een dubbele oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch gespeeld. Dit duel is niet toegankelijk voor publiek, maar zal wel via een livestream op ons YouTube-kanaal te volgen zijn.

Hoe de verdere invulling van de voorbereiding tot de start van de competitie begin augustus eruitziet, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Open Dag
In verband met de verhuizing naar het nieuwe stadion wordt er dit jaar geen Open Dag georganiseerd. Wel komt er in september een gelegenheid waarbij iedereen nog één keer in het stadion kan kijken en zijn/haar stoeltje mee naar huis kan nemen.

Oefenwedstrijden en activiteiten voorbereidingsperiode seizoen 2024/2025

Eerste officiële training
Zaterdag 29 juni
Cambuur Stadion

SC Cambuur – VfB Oldenburg
Vrijdag 5 juli | 19.00 uur
Sportpark VV DTD (Cornjum)

Drachtster Boys – SC Cambuur
Dinsdag 9 juli | 19.00 uur
Sportpark Drachtster Bos (Drachten)

SC Cambuur – FC Emmen
Zaterdag 13 juli | 18.00 uur
Sportcomplex Warga (Warga)

Regioteam Kootstertille – SC Cambuur (Rienk Waaksma Memorial)
Dinsdag 16 juli | 19.00 uur
Sportpark De Tille (Kootstertille)

SC Cambuur – SV Meppen
Zaterdag 20 juli
N.n.b.

Trainingskamp
Dinsdag 23 t/m zaterdag 27 juli
Epe

SC Cambuur – FC Den Bosch
Vrijdag 26 juli | 12.00 uur
Besloten

Dit bericht wordt verder aangevuld zodra er meer bekend is over het voorbereidingsprogramma. Zo zullen er meer wedstrijden aan het programma worden toegevoegd en worden de aanvangstijden van de oefenduels bekendgemaakt.