058-2963300
Programma voorbereiding seizoen 2024/2025

Programma voorbereiding seizoen 2024/2025

9 juli 2024, 10:00

SC Cambuur bereidt zich voor op het seizoen 2024/2025. In dit bericht lees je meer over het voorbereidingsprogramma.

De selectie van Henk de Jong begint het voetbaljaar op zaterdag 29 juni. Die dag staat in het Cambuur Stadion (aan het Cambuurplein) de eerste officiële training op het programma. Deze training begint om 11.00 uur en is vrij toegankelijk voor alle supporters en kinderen mogen traditiegetrouw het eerste deel meedoen.

Een kleine week na de eerste officiële training gaat de oefencampagne van start. Op vrijdag 5 juli neemt SC Cambuur het op het sportpark van VV DTD het op tegen het Duitse VfB Oldenburg. Vier dagen later, op dinsdag 9 juli, oefenen de geel-blauwen bij en tegen Drachtster Boys. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Op zaterdag 13 juli is het sportcomplex van vv Warga het decor van het oefenduel tussen SC Cambuur en FC Emmen. Deze wedstrijd wordt in drie blokken gespeeld. Warga verkoopt kaarten voor deze wedstrijd ook online.

Naar goede traditie speelt SC Cambuur op dinsdag 16 juli de Rienk Waaksma Memorial. Dit gebeurt op Sportpark De Tille tegen Regioteam Kootstertille, een gelegenheidsformatie die bestaat uit amateurvoetballers uit de regio Noordoost-Friesland. SC Kootstertille verkoopt kaarten voor dit duel ook via de clubwebsite. Die week wordt er eveneens geoefend tegen SV Meppen. Dat duel wordt op zaterdag 20 juli gespeeld op het sportcomplex van FC Harlingen.

Daarna belegt de selectie van SC Cambuur een trainingskamp van een kleine week. Van maandag 22 tot en met zaterdag 27 juli verblijven de geel-blauwen in Epe. Tijdens het trainingskamp wordt er op vrijdag 26 juli een oefenwedstrijd van drie keer 45 minuten tegen FC Den Bosch gespeeld. Dit duel is niet toegankelijk voor publiek, maar zal wel via een livestream op ons YouTube-kanaal te volgen zijn.

SC Cambuur sluit de voorbereiding af in Limburg. Op vrijdag 2 augustus spelen de geel-blauwen een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot VVV-Venlo. De Koel zal het decor zijn van dit vriendschappelijke duel. Over de toegankelijkheid van deze wedstrijd volgt later meer informatie.

Open Dag
In verband met de verhuizing naar het nieuwe stadion wordt er dit jaar geen Open Dag georganiseerd. Wel komt er in september een gelegenheid waarbij iedereen nog één keer in het stadion kan kijken en zijn/haar stoeltje mee naar huis kan nemen.

Oefenwedstrijden en activiteiten voorbereidingsperiode seizoen 2024/2025

Eerste officiële training
Zaterdag 29 juni | 11.00 uur
Cambuur Stadion

SC Cambuur – VfB Oldenburg
Vrijdag 5 juli | 19.00 uur
Sportpark VV DTD (Cornjum)

Drachtster Boys – SC Cambuur
Dinsdag 9 juli | 18.00 uur
Sportpark Drachtster Bos (Drachten)

SC Cambuur – FC Emmen
Zaterdag 13 juli | 18.00 uur
Sportcomplex Warga (Warga)

Regioteam Kootstertille – SC Cambuur (Rienk Waaksma Memorial)
Dinsdag 16 juli | 19.00 uur
Sportpark De Tille (Kootstertille)

SC Cambuur – SV Meppen
Zaterdag 20 juli | 17.00 uur
Sportcomplex Vierkantsdijk (Harlingen)

Trainingskamp
Maandag 22 t/m zaterdag 27 juli
Epe

SC Cambuur – FC Den Bosch
Vrijdag 26 juli | 12.30 uur
Besloten

VVV-Venlo – SC Cambuur
Vrijdag 2 augustus | 19.00 uur
Covebo Stadion (Venlo)

Foto: www.dijksmedia.nl/Cambuur Media