058-2963300

Eerste (Eredivisie-)uitoverwinning in 14 jaar; wat schreven de kranten?

25 augustus 2014, 11:30

Met vijf punten uit drie wedstrijden beleeft SC Cambuur de beste seizoenstart ooit in de Eredivisie. Afgelopen vrijdag boekten de mannen van Henk de Jong bovendien de eerste uitzege in meer dan een jaar. Slachtoffer was het geplaagde Heracles, dat in blessuretijd Michiel Hemmen de winnende treffer zag binnenkoppen. Wat schreven de kranten over de overwinning in Almelo?

De Leeuwarder Courant kopt ‘Cambuur rekent af met syndroom’, en vervolgt: ‘Veel Cambuur-supporters klikken vandaag ongetwijfeld Teletekst, pagina 819, aan. Na de 0-1 tegen Heracles staat Cambuur vijfde in de Eredivisie.’

Verder schrijft de krant over de geweldige start van de Leeuwarders: ‘ Cambuur mag na drie duels spreken van een ongekende pikstart. De Leeuwarder ploeg rekende daarnaast af met een ‘uitsyndroom’. Vorig seizoen kon op vreemde bodem maar geen competitiewedstrijd gewonnen worden. De laatste uitzege in de eredivisie dateerde van 7 mei 2000. Toen werd Willem II met 1-4 verslagen.’

De Telegraaf heeft het over de ‘heldenrol’ van spits Michiel Hemmen, en schrijft verder over hoe lang het geleden is dat SC Cambuur voor het laatst een uitoverwinning boekte in de Eredivisie. Of zoals Henk de Jong het vooraf zo mooi verwoordde: “Ik heb even gekeken in de spelersbus, maar het bier is over datum. Daar moet wat aan gedaan worden.”

In het Algemeen Dagblad vooral aandacht voor hoe verschillend de werelden van SC Cambuur en Heracles Almelo er uit zien na de 0-1 overwinning. Tot besluit schrijft het AD dat het SC Cambuur eindelijk gelukt is wat het hele vorige seizoen niet lukte: winnen in een uitwedstrijd.

Aanstaande zaterdag mogen onze mannen opnieuw aan de bak. Dan is in het Cambuur Stadion om 18.30 uur ADO Den Haag de tegenstander. Voor deze wedstrijd zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie en/of om kaarten  te bestellen: https://cambuur.nl/kaarten/thuiswedstrijden/.

Foto: www.dijksfotografie.com