058-2963300

Eerste echte krachtmeting van Cambuur eindigt in doelpuntloos gelijkspel tegen Almere City

11 juli 2015, 21:30

Sneek | SC Cambuur heeft zaterdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Almere City. Op het veld van Sneker tweedeklasser LSC 1890 was het duel een eerste krachtmeting met een BVO in dit seizoen. ,,We moeten gewoon scoren vandaag”, blikte Henk de Jong terug op het duel. ,,Maar ik ben tevreden over deze wedstrijd. Ik heb veel goede dingen gezien.”

Een kleine duizend supporters keken naar hoe De Jong meerdere opstellingen testte tegen Almere City, dat wordt getraind door Maarten Stekelenburg. Om het halfuur wisselde de trainer de helft van zijn ploeg. ,,We hebben een grote groep en zo komt iedereen aan spelen toe”, legde de trainer uit. ,,Op dit soort dagen proberen we de vormen van de training te vertalen naar de wedstrijden en werken we aan onze conditie. Dan zie je dat het sommige fases wat minder loopt, zo kort na die wissels.”

Want de bezoekers van het sportpark aan de Leeuwarderweg, thuisbasis van het 125-jarige LSC 1890, hadden graag een doelpunt gezien. Na een kwartier spelen had Sebastian Steblecki de openingstreffer op de schoen, maar hij vond de lat op zijn weg. Kort voor rust raakte Cambuur opnieuw de lat, al kwam de bal van de voet van een speler van Almere City.

Na de rust gebeurde er weinig. Beide ploegen creëerden weinig echte kansen en waren vooral op zoek naar een opening. In de tweede helft vond Cambuur die eenmaal, maar Barto zag oog in oog met de doelman zijn schot net over het doel gaan. ,,Dat is jammer”, vond De Jong. ,,Maar het belangrijkste is dat we elke wedstrijd beter in ons spel zien te komen. Daarin zijn we goed op weg.”