058-2963300
Eerste nederlaag voor SC Cambuur in oefencampagne 2021/2022

Eerste nederlaag voor SC Cambuur in oefencampagne 2021/2022

24 juli 2021, 17:17

Het ouderwetse pezen in de provincie is er dit jaar niet bij in de oefencampagne en ook vanmiddag werd er weer geoefend in een stadion. Het Zwolse MAC3Park Stadion was dit keer het strijdtoneel, waar SC Cambuur zich mocht meten met de club die inmiddels alweer tien jaar in de Eredivisie speelt: PEC Zwolle.

Een mooie krachtmeting voor de manschappen van Henk de Jong, die eerder met overwinningen op Telstar (6-0) en RWDM (1-0) een prima start kenden van de voorbereiding. Al is PEC Zwolle natuurlijk wel van een iets ander kaliber en dat was vanmiddag ook te zien binnen de lijnen. Niet dat SC Cambuur de mindere was, qua veldoverwicht integendeel zelfs, maar het creëren van kansen ging een stuk moeilijker dan we van de geel-blauwen gewend zijn. Wellicht dat dit ook te maken had met de absentie van Issa Kallon, waardoor er in de voorste linie aan snelheid en diepgang het nodige was ingeleverd.

De schaars aanwezige toeschouwers (er mochten helaas geen supporters aanwezig zijn) zagen dan ook een wedstrijd tussen twee ploegen die goed en verzorgd positiespel speelden, maar slechts mondjesmaat tot kansen kwamen. De openingstreffer van Saymak kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen, toen Bos een schot vanaf links nog kon pareren, maar op de rebound het antwoord schuldig moest blijven.

SC Cambuur zette daar een aantal prima aanvallen tegenover en -in trainersjargon -veel kansen op kansen, maar verder dan wat schoten van buiten de zestien en een aantal gevaarlijke corners kwam de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie vooraleerst niet.

Na rust kwam de geel-blauwen na zo’n vijf minuten spelen heel goed weg toen Pelle Clement beide binnenkanten van de paal raakte. Dat deed Robin Maulun een kwartier later een stuk beter toen hij mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. De penalty was makkelijk gegeven (na een overtreding op Paulissen), maar telde net zo goed en daarmee was de stand weer gelijk.

In het laatste half uur werd er veel en vaak gewisseld en werd de wedstrijd een stuk opener. SC Cambuur was een aantal keer dichtbij een voorsprong, maar zou uiteindelijk toch het onderspit moeten delven. De 2-1 eindstand werd op het scorebord gezet door Reijnders en die deed dat op zeer fraaie wijze. Na een prachtige solo schoot hij de bal stijf in de kruising en liet hij Pieter Bos compleet kansloos. Niet lang daarna floot scheidsrechter Van der Laan voor het einde van de wedstrijd en daarmee zat de derde oefenwedstrijd van SC Cambuur er op.

Voor de rest van het weekend is het rusten voor De Jong en de zijnen, want maandag wordt er koers gezet naar Epe voor een trainingskamp van vier dagen. Het volgende oefenduel staat daags daarna op de agenda, wanneer FC Emmen op bezoek komt in Leeuwarden.

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou; Chirino, Van Polen, Van den Berg, De Wit; Van den Belt, Strieder, Saymak; Reijnders, Tedic en Westerman

Opstelling SC Cambuur: Bos; Schmidt, Tol (46′ Van der Meer), Schouten (C) (83′ S. Bos), Bangura; Hoedemakers (88′ Van Mameren), Breij (68′ Jacobs), Maulun; Doodeman (88′ Deuling), Boere (55′ Hendriks) en Paulissen (83′ Smit)

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Scoreverloop:
35′ 1-0, Saymak
65′ 1-1, Maulun (penalty)
78′ 2-1, Reijnders

Foto: www.dijksmedia.nl