058-2963300
Eerste profcontract voor Brett Minnema, Jhondly van der Meer en Dylan Smit 

Eerste profcontract voor Brett Minnema, Jhondly van der Meer en Dylan Smit 

4 juni 2021, 10:30

Mooi nieuws voor drie jonge talenten van SC Cambuur Onder 21: Brett Minnema (19), Jhondly van der Meer (19) en Dylan Smit (19) hebben hun allereerste profcontract getekend. Het drietal zet daarmee de kroon op een seizoen in hun carrière dat ze niet snel zullen vergeten.

Doelman Brett Minnema, sinds 2014 speler van SC Cambuur, heeft zijn handtekening gezet onder een contract van twee seizoenen met de optie voor een derde jaar. De in Workum geboren Minnema sloot in de zomer van 2020 definitief aan bij het keurkorps van Henk de Jong, maar tot een officieel debuut kwam het tot op heden nog niet.

Wie al wel een officieel duel achter zijn naam heeft staan is Jhondly van der Meer. De in Leeuwarden opgegroeide verdediger met Caribische roots mocht op 5 september 2020 als O21-speler in het met 1-7 gewonnen uitduel tegen MVV Maastricht zijn profdebuut maken. Van der Meer, sinds 2013 speler van SC Cambuur, tekent eveneens voor twee seizoenen met optie voor nog een seizoen.

Aanvaller Dylan Smit, afkomstig uit het Groningse Zoutkamp, staat de komende twee seizoen onder contract in Leeuwarden. Smit zijn avontuur in Leeuwarden begon in 2017 bij SC Cambuur O17 en ook hij heeft zijn eerste minuten in het betaalde voetbal dit voetbaljaar mogen maken. Tijdens het na strafschoppen gewonnen bekerduel bij en tegen RKC Waalwijk kwam hij als invaller binnen de lijnen.

“Een bijzondere, maar vooral verdiende volgende stap in de carrières van dit drietal”, zo licht technisch manager Foeke Booy toe. “Brett, Jhondly en Dylan hebben begin dit seizoen bijna geruisloos de tijdelijke overstap gemaakt vanuit SC Cambuur Onder 21 en daarmee hebben ze laten zien zich snel op te trekken aan het hogere niveau. Dat is ook meteen een mooi compliment aan het adres van onze jeugdopleiding en een signaal naar alle spelers in onze opleiding dat het wel degelijk mogelijk is om die stap te zetten.”

Proficiat Brett, Jhondly en Dylan en veel succes toegewenst komend seizoen!

Foto’s: SC Cambuur