058-2963300
Eerste profcontract voor Floris Smand 

Eerste profcontract voor Floris Smand 

4 augustus 2022, 16:00

Floris Smand, één van de revelaties van de afgelopen voorbereiding, heeft vandaag zijn handtekening gezet onder zijn allereerste profcontract. De centrale verdediger is daardoor voor minimaal twee seizoenen (met een optie voor nog een seizoen) verbonden aan de Leeuwarder volksclub.

Smand, nog maar negentien jaar oud, maakt sinds 2015 onderdeel uit van de Jeugdopleiding van SC Cambuur. Hij doorliep vervolgens alle lichtingen en mocht afgelopen zomer als speler van Onder 21 de voorbereiding meedraaien met het eerste elftal van trainer Henk de Jong. Dit deed hij met verve en ook in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Eredivisionist RKC Waalwijk maakte hij een uitstekende indruk.

“Dikverdiend”, vindt ook technisch manager Foeke Booy. “Floris is een kind van de club en heeft deze voorbereiding zeer stabiel gepresteerd en laten zien dat hij mee kan in tempo en weerstand. Wat dat betreft heeft hij dit zelf afgedwongen en is het ook meteen een groot compliment richting onze jeugdopleiding.”

Van harte gefeliciteerd Floris en op naar meer!

Foto: Cambuur Media