058-2963300
Eerste profcontract voor ‘supersub’ Milan Smit (19)

Eerste profcontract voor ‘supersub’ Milan Smit (19)

17 mei 2022, 17:00

Het is vrijdagavond 6 mei als Robin Maulun in de 95e minuut aanlegt voor een corner. SC Cambuur staat met 0-1 achter tegen RKC Waalwijk en gaat met alles wat het heeft op zoek naar de gelijkmaker. Die zou weldra volgen en het Cambuur Stadion zou ouderwets ontploffen van vreugde. Wie de doelpuntenmaker ook alweer was? Juist: Milan Smit.

De 19-jarige spits heeft vandaag met het tekenen van zijn allereerste profcontract weer een volgende stap gezet in zijn carrière. Smit blijft hierdoor ook de komende twee seizoenen (met een optie voor nog een seizoen) speler van SC Cambuur.

Supersub Smit doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en maakte in de zomer van 2020 de overstap naar de opleiding van SC Cambuur. Via de Onder 18 en Onder 21 teams mocht hij dit seizoen al vier keer invallen in de Eredivisie en daar liet hij al meer dan eens zien over een neusje voor de goal te beschikken.

Technisch manager Foeke Booy ziet dan ook veel potentie in de jonge spits. “Milan heeft dit helemaal zelf afgedwongen met zijn prestaties bij SC Cambuur Onder 21 en zijn goede invalbeurten bij het eerste elftal. Hij beschikt over veel voorwaarden en ook de wil om te slagen als profvoetballer en op termijn een basisplek af te dwingen. Daar gaan we samen stap voor stap naar toewerken.”

Proficiat en veel succes, Milan!

Foto’s: Cambuur Media