058-2963300
Eerste versterking een feit: Nicky Souren komt naar Leeuwarden

Eerste versterking een feit: Nicky Souren komt naar Leeuwarden

28 mei 2024, 14:00

De eerste zomerse versterking van SC Cambuur is een feit! Middenvelder Nicky Souren speelt de komende drie seizoenen in het splinternieuwe Kooi Stadion en komt transfervrij over van MVV Maastricht.

De 24-jarige Souren droeg afgelopen seizoen de aanvoerdersband in Maastricht en speelde nagenoeg alle wedstrijden. Hij kwam in totaal tot 37 wedstrijden (competitie en beker), waarin hij twee keer wist te scoren en vier assists afleverde. Ook in de twee seizoenen daarvoor was de voormalig jeugdinternational een onbetwiste basisspeler bij MVV. Eerder kwam hij uit voor Roda JC, waar hij ook de jeugdopleiding heeft doorlopen.

Technisch manager Lars Lambooij is vanzelfsprekend zeer verheugd met de komst van Souren: “Er was veel interesse voor Nicky uit zowel Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie en dat hij desondanks heel bewust voor ons project met onder meer het nieuwe stadion kiest zegt veel. Daar zijn we heel blij mee en wij denken dat Nicky op meerdere gebieden heel goed bij ons gaat passen. Allereerst past hij als dynamische middenvelder heel goed bij onze manier van spelen en met zijn leiderschapskwaliteiten en professionele mentaliteit geldt dat ook als mens.”

Welkom bij de club en veel succes, Nicky!

Foto’s: Cambuur Media