058-2963300
Praktische informatie wedstrijdbezoek Kooi Stadion

Praktische informatie wedstrijdbezoek Kooi Stadion

12 september 2024, 16:15

Zondag 18 augustus 2024 zal voor altijd een historische datum in onze clubhistorie zijn. Toen rolde de bal namelijk voor de allereerste keer in Ons Nieuwe Thuis: het Kooi Stadion. In de afgelopen periode is er weer hard gewerkt aan de afbouw van het stadion, maar ook bij de aanstaande thuiswedstrijden tegen Jong Ajax (vrijdag 20.00 uur) en Roda JC (maandag 20.00 uur)  zijn er nog steeds veel tijdelijke voorzieningen en maatregelen om rekening mee te houden.

We hebben ontzettend veel positieve reacties op het nieuwe stadion mogen ontvangen, maar het moge duidelijk zijn dat er ook de nodige verbeterpunten waren. Hier zijn we zeker niet doof voor en we hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk dingen op te lossen.

Zo zijn er meer horecapunten en snellere kassa’s in gebruik, zijn de biertanks op Noord en Oost geïnstalleerd, is het geluid uitvoerig getest en beter afgesteld en hebben we samen met onze partners gewerkt aan de toegangscontrole voor een soepelere doorstroming.

Graag hadden we ook de LED-wall en antislip strips op de trappen al gereed willen hebben, maar hiervoor zullen we nog even geduld moeten hebben.

Hieronder per onderwerp de belangrijkste aandachtspunten voor een bezoek aan het Kooi Stadion.

1. Praktische informatie
Alles is nieuw en het zal voor veel supporters zoeken zijn naar de juiste ingangen en routes. Kom dus vooral vroeg naar het Kooi Stadion om eventuele wachtrijen te voorkomen. Het stadion is standaard anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd geopend.

2. Ticketing
Er zijn twee manieren om het stadion binnen te komen: met je hardcard of je digitale (seizoen)kaart. Die laatste vind je in je eigen account van Tymes4, ons nieuwe ticketingsysteem. Log in op tickets.cambuur.nl en klik in het menu op ‘Mijn kaarten’. Deze kun je vervolgens scannen bij de juiste tourniquet.

3. Ingangen
Goed om te weten: er is maar één ingang waar je kaart groen scant en waarmee je dus toegang tot het stadion hebt. Kijk dus goed op de stadionplattegrond welke ingang je moet hebben. Voor een soepele doorstroming verzoeken we iedereen om de seizoenkaart gereed te houden bij het betreden van het stadion.

4. Horeca
Om met het slechte nieuws te beginnen: de kiosken zijn nog niet in bedrijf. Wel heeft onze horecapartner Gang van Zaken geregeld dat er overal mobiele horecapunten te vinden zijn en er evenveel tappunten zijn als in de nieuwe situatie. Aangezien we een voorlopige horecavergunning hebben gekregen mag er tijdelijk tot de 80e minuut worden verkocht. Hierna zullen de horecavoorzieningen sluiten. Betalen kan bij voorkeur met de pin. Per tribune zijn er twee kassa’s voor contante betalingen.

5. Eetmogelijkheden

Voor eten kun je bij je bezoek aan het Kooi Stadion ook terecht. Eetmogelijkheden vind je op de pleinen bij Zuid-West, Noord-West en Noord-Oost. Het is ook hier mogelijk om zowel contant als met de pin te betalen.

6. Parkeren
Kom met de fiets! Dat is het beste advies wat we kunnen geven om het wedstrijdbezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Rondom het stadion zijn er voldoende stallingen te vinden en hiermee ben je het snelst op je plek en ook weer thuis. Lukt dat niet, dan is het Openbaar Vervoer ook een goede optie (meerdere lijnen gaan richting het stadion, kijk op 9292.nl voor de meest actuele informatie). Zijn beide opties niet mogelijk en kom je toch met de auto? Dan kun je op cambuur.nl/bereikbaarheid vinden waar het mogelijk is om te parkeren. Parkeer in alle gevallen niet in de omliggende wijken, want hier zijn strenge afspraken over gemaakt en zal ook op worden gecontroleerd.

7. Toiletten
Waar we in het oude stadion structureel te weinig toiletvoorzieningen hadden zal dit in het nieuwe stadion een stuk beter voor elkaar zijn. Inmiddels zijn de toiletten op Noord, Zuid en Oost allemaal in gebruik en zal er alleen op West nog gebruik dienen te worden gemaakt van de tijdelijke voorzieningen. Deze zijn te vinden voor de hoofdingang. Kom je er niet uit, vraag dan gerust een steward.

8. Fanshop
De nieuwe Cambuur-winkel van Voetbalshop.nl in het hoofdgebouw is nog niet gereed en daarom zijn er losse merchandise stands te vinden in de omlopen. Hier koop je onder meer het nieuwe thuis- en uitshirt.

Tot slot willen we je vooral heel veel plezier wensen in Ons Nieuwe Thuis en we kijken er enorm naar uit om je te mogen begroeten in het Kooi Stadion!

Foto: www.dijksmedia.nl