058-2963300
Efficiënt SC Cambuur O19 wint met 0-2 in Oldenzaal

30 oktober 2017, 17:34

Afgelopen zaterdag speelde Cambuur O19 in Oldenzaal de topper tegen Quick’20 O19. De nummers twee en drie van de ranglijst begonnen, onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Kuipers, in een hoog tempo aan de wedstrijd.

Ondanks het feit dat Cambuur de tegenstander goed onder druk zette en de betere ploeg was werd er zo nu en dan onnodig balverlies geleden en sloop er onrust in het spel. Toch kwam Cambuur in de 26e minuut op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Lars Posthumus scoorde Ewart Ottema de verdiende 0-1. Cambuur kon een aanhoudend overwicht voor rust niet uitdrukken in een hogere score.

Na de thee kregen de mannen van trainer Johan Wijnsma met een strijdvaardig Quick’20 te maken. De gastheren drongen feller aan, maar de aanvallers van de thuisclub hadden het vizier niet op scherp staan.

Na 20 minuten in de tweede helft namen de geel-blauwen het initiatief weer over en zagen de toeschouwers een spannende wedstrijd. In de 78e minuut scoorde Lars Posthumus op aangeven van Ewart Ottema de 0-2. Daarmee was het verzet van Quick’20 definitief verbroken en bleef de Leeuwarder defensie zonder al te veel problemen overeind.

Trainer Johan Wijnsma was uiteraard blij met overwinning, maar zag ook -met name aan de bal- genoeg verbeterpunten. Zo was het een leerzame middag voor het oudste jeugdteam van SC Cambuur met bovendien drie belangrijke punten.