058-2963300
Eerste verlies SC Cambuur oefencampagne 2018 – 2019

20 juli 2018, 22:50

Over exact vier weken gaat de Keuken Kampioen Divisie van start. Op de openingsdag van het seizoen 2018-2019 kan SC Cambuur direct vol aan de bak, want de Leeuwarders treffen op 17 augustus het NEC van Jack de Gier. In voorbereiding hierop oefenden René Hake en zijn manschappen eerder vanavond tegen het gepromoveerde De Graafschap van Henk de Jong, Sandor van der Heide en Furdjel Narsingh. Na de prima oefenzege op Almere City FC wederom een uitgelezen graadmeter voor hoe de blauw-gele trots uit 058 ervoor staat. Helaas moest deze oefenwedstrijd op last van de lokale driehoek achter gesloten deuren worden gespeeld, waardoor er geen supporters aanwezig mochten zijn. De tweede serieuze krachtmeting in de oefencampagne resulteerde in de eerste nederlaag voor de Leeuwarders. De Graafschap won verdiend met 0-3.

Op het fraai gelegen veld van SV Wissel uit Epe was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de Leeuwarders. David Sambissa speelde aan de linkerflank knap zijn tegenstander uit en gaf een prima voorzet op Justin Mathieu. De middenvelder schoot echter de bal strak tegen Hidde Jurjus, waardoor een vroege voorsprong achterwege bleef. De Superboeren hadden in de eerste helft de overhand en kwamen in de 24e minuut dan ook verdiend op voorsprong. Frank Olijve klopte de overigens weer prima keepende Xavier Mous. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft kon SC Cambuur weinig gevaar meer stichten en het overwicht van de Doetinchemmers sorteerde dan ook in een 0-3 eindstand. Youssef El Jebli en Anthony van den Hurk waren de beide doelpuntenmakers.

Tot volgende week woensdag verblijven René Hake en zijn jongens in Epe, waar als afsluiting van het trainingskamp wederom op het veld van SV Wissel op dinsdagavond tegen Jong Vitesse zal worden aangetreden.

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, Jordy van Deelen, Emmanuel Mbemde, Robbert Schilder, David Sambissa, Mathias Schils, Julian Calor, Andrjes Ciganiks, Justin Mathieu, Nigel Robertha, Karim Rossi

Opstelling SC Cambuur na ongeveer 65 minuten: Xavier Mous, Sai van Wermeskerken, Matthew Steenvoorden, Robert van Koesveld, Jordy van Deelen, Cody Claver, Rutger Etten, Issa Kalon, Kevin van Kippersluis, Tyrone Conraad, Alvin Daniels