058-2963300

Elvis Manu: “Kijk er naar uit om tegen mijn oude club te spelen”

25 oktober 2014, 10:49

 Het gaat de laatste weken hard met de carrière van Elvis Manu. Eerst schoot de vleugelaanvaller Feyenoord hoogstpersoonlijk naar de groepsfase van de Europa League en afgelopen weekend bezorgde hij zijn club met twee doelpunten de overwinning in het duel tegen Heracles. Vorig jaar maakte ‘Manutelli’, zoals hij liefkozend wordt genoemd door de Rotterdamse fans, met zijn acties en doelpunten veel indruk tijdens zijn verhuurperiode in Leeuwarden. We spraken met Elvis over zijn periode bij SC Cambuur, zijn vliegende start bij Feyenoord en de wedstrijd van morgenmiddag tussen beide volksclubs.

Elvis, je bent dit seizoen geweldig begonnen bij Feyenoord. Had je dit zelf verwacht?
“Als voetballer wil je natuurlijk altijd zoveel mogelijk spelen, maar als je bij een club als Feyenoord zit weet je dat je enorm veel concurrentie hebt en het heel moeilijk is om een basisplek af te dwingen. Dat ik nu al zoveel minuten heb gemaakt en dat het zo goed gaat is boven verwachting, het is heel mooi dat ik nu al hier sta.”

In hoeverre heeft je periode bij SC Cambuur bijgedragen aan je goede spel van nu?
“Heel veel zelfs. Mijn tijd bij Cambuur is enorm goed en leerzaam voor me geweest. Het was voor het eerst dat ik week in week uit minuten maakte in de Eredivisie, en dat heeft me vooral een stuk volwassener en taakbewuster gemaakt.”

Met wat voor gevoel kijk je terug op je half jaar bij SC Cambuur?
“Heb een fantastische tijd gehad in Leeuwarden. Vanaf het eerste moment was ik op mijn plek en ging het meteen goed. We wonnen direct de derby en daarna raakten we als team in een flow. Heb het geweldig naar mijn zin gehad.”

Heb je ook nog contact met Cambuur-collega’s van vorig seizoen?
“Jazeker, Marlon (Pereira red.) spreek ik nog dagelijks en als Leonard (Nienhuis red.) weer een truc heeft uitgehaald app ik hem nog wel eens. Dit seizoen ben ik ook al eens bij een wedstrijd van Cambuur wezen kijken.”

Hoe vind je dat je oude ploeggenoten het dit seizoen doen?
“Cambuur staat momenteel derde, dat is gewoon heel knap en een compliment waard. Er zijn een aantal belangrijke jongens vertrokken, maar dat hebben ze heel goed op weten te vangen.”

Dan het duel van morgenmiddag; wat voor wedstrijd denk je dat het gaat worden?
“Het wordt voor mij in ieder geval een speciale wedstrijd, kijk er naar uit om terug te keren in het Cambuur Stadion en iedereen van de club weer te zien. Wat de wedstrijd betreft zal het voor ons niet makkelijk worden. Cambuur is niet bang en zeker in eigen huis zullen ze het spel willen maken en er vol op klappen. Wij moeten daar mee om zien te gaan en de wedstrijd naar onze hand zetten, van Feyenoord wordt nou eenmaal verwacht dat we wedstrijden als deze winnen.”

Foto: www.dijksforografie.com