058-2963300
EN DOOR: SC Cambuur versterkt zich met Michael Breij

EN DOOR: SC Cambuur versterkt zich met Michael Breij

20 december 2019, 10:00

SC Cambuur en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over een winterse overgang van Michael Breij. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor anderhalf seizoen, met een cluboptie voor nog een seizoen.

Breij doorliep de jeugdopleiding van AZ Alkmaar en maakte in 2016 de overstap naar FC Groningen. Hier maakte hij indruk bij Jong FC Groningen door in het tweede seizoen liefst 21 treffers te maken. Ook in de Eredivisie maakte hij tot dusver al 12 keer zijn opwachting (1 treffer). Daarnaast kwam hij in het verleden uit voor het Nederlands Elftal Onder 18 en Onder 16.

Technisch manager Foeke Booy is in zijn nopjes met de komst van de geboren Amstelvener. “Michael stond al langer bij ons op de radar omdat hij met zijn diepgang en scorend vermogen goed past bij onze manier van spelen. Hij kan bovendien als aanvallende middenvelder uit de voeten, maar is ook gevaarlijk vanaf de zijkanten. We zijn al met al blij dat we hem met zijn specifieke kwaliteiten aan onze selectie kunnen toevoegen.”

Welkom en veel succes in het geel-blauw, Michael!

Foto’s: www.cambuurimages.nl