058-2963300
Energizers met Cambuur Verbindt groot succes

Energizers met Cambuur Verbindt groot succes

20 februari 2018, 15:08

Vanmiddag heeft Cambuur Verbindt samen met een tweetal selectiespelers de kinderen van twee scholen in beweging gebracht met verschillende activiteiten.

MOOFY op IKC De Aventurijn
In navolging van de introductie van MOOFY vorige week dinsdag op de Prinsconstantijnschool ging Matthew Steenvoorden vandaag op bezoek bij IKC De Aventurijn. Daar werd in samenwerking met BV Sport en JOGG (jongeren op gezond gewicht) het beweegprogramma MOOFY geïntroduceerd. MOOFY zorgt voor beweging in én met de klas. Hierdoor wordt de schooldag leuker en actiever. Bewegen wordt op een afwisselende manier aangeboden door middel van filmpjes op het digibord.

Skypesessie met IKC Het Palet
Naast de introductie van MOOFY vond er nog een leuke sportieve activiteit plaats. Xander Houtkoop hield namelijk een skypesessie met groep 1 en 2 van IKC Het Palet. Deze school profileert zich sinds enige tijd als ‘gezonde school’ en past veel van haar activiteiten daar ook op aan. Zo werd vorig jaar onder andere in samenwerking met Cambuur Verbindt het schoolplein14 geopend. Tijdens de skypesessie werden allerlei leuke spellen gedaan met de kinderen waarbij bewegen centraal stond. Als verassing kregen alle kinderen aan het einde van de sessie nog een Cambuurposter uitgedeeld.