058-2963300

Eredivisie en DreamHack Sports Games lanceren KPN eDivisie Cup

18 januari 2023, 13:03

De Eredivisie en DreamHack Sports Games lanceren een nieuw toernooi voor FIFA 23-spelers: de KPN eDivisie Cup. In dit toernooi worden Nederlandse FIFA-spelers uitgedaagd om hun favoriete Eredivisieclub te vertegenwoordigen en te strijden voor de roem en een uitgebreide prijzenpot. De KPN eDivisie Cup start vanaf vandaag (woensdag 18 januari) met vijf online kwalificatierondes.

De Eredivisie en DreamHack Sports Games werken sinds een aantal jaren samen met het produceren en organiseren van de KPN eDivisie, de officiële Nederlandse eSportscompetitie van de achttien Eredivisieclubs. Daar komt vanaf deze week een nieuw fantoernooi bij: de KPN eDivisie Cup. De KPN eDivisie Cup maakt het voor alle Nederlandse FIFA-spelers en KPN eDivisie-fans mogelijk om hun eigen skills te tonen op het grote toneel en kans te maken op mooie prijzen.

Opzet KPN eDivisie Cup
De KPN eDivisie Cup bestaat uit in totaal vijf online kwalificatierondes en twee offline rondes in de KPN eDivisie Arena (H20 Esports Campus in Purmerend).

Online kwalificatierondes (Gespeeld op de PlayStation 4)

  • 18 januari: online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 25 januari: online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 1 februari: online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 8 februari: online kwalificaties (PlayStation 4)
  • 15 februari: club play-offs (PlayStation 4)

Offline rondes (Gespeeld op de PlayStation 5)

  • 22 februari: club kampioenschappen (Gespeeld op de H20 Esports Campus)
  • TBA: KPN eDivisie Cup Finals

Alle vier online kwalificatierondes leveren een winnaar per eredivisieclub op (18 x 4 winnaars), waardoor de club kampioenschappen bestaan uit de 72 beste FIFA 23-spelers van Nederland. Wanneer zij de club kampioenschappen bereiken, het eerste offline event op de H20 Campus in Purmerend, gaan zij live strijden om de laatste achttien plekken. Uiteindelijk gaan de achttien clubkampioenen aan het einde van het seizoen hun favoriete club vertegenwoordigen op het podium van de KPN eDivisie Cup Finals.

Uitgebreide prijzenpot
Binnen de KPN eDivisie Cup krijgen nieuwe FIFA-talenten de kans om zich in de kijker te spelen van de achttien Eredivisieclubs. De winnaar ontvangt € 2.000,- aan prijzengeld, door de samenwerking tussen de Eredivisie en KNVB een plek in de voorselectie van E_Oranje (het officiële eSportsteam van het Nederlands elftal) en een bezoek aan zijn of haar favoriete Eredivisieclub. Daarnaast winnen de vier beste spelers een Trust gaming stoel en worden er nog vele andere prijzen beschikbaar gesteld.

Deelnemen
Alle FIFA 23-spelers kunnen, vanuit huis op de PlayStation 4, vanaf 18 januari meedoen met de KPN eDivisie Cup. Meer informatie over het deelnemen aan de KPN eDivisie Cup is hier te vinden. Daarnaast is de KPN eDivisie Cup ook live te volgen op de kanalen van de KPN eDivisie (Twitter, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube en Twitch)

Foto: Cambuur Media