058-2963300
Erelid Johannes “Hampie” Bakker op 88-jarige leeftijd overleden

Erelid Johannes “Hampie” Bakker op 88-jarige leeftijd overleden

10 februari 2021, 11:25

SC Cambuur is een groot clubicoon verloren. Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat Erelid Johannes “Hampie” Bakker op 88-jarige leeftijd is overleden. Bakker werd in 2014 benoemd tot Erelid van SC Cambuur vanwege zijn grote verdiensten voor de club als vrijwilliger en die inzet bleef ook tijdens zijn ziekte. Op wedstrijddagen nam hij de ontvangst van de arbitrage en het bestuur van de tegenstander voor zijn rekening en daarnaast stond hij altijd klaar voor de club om bij te springen of rondleidingen voor zijn rekening te nemen.

Bakker voetbalde zelf nooit voor SC Cambuur, maar was één van de dragende spelers van voorganger VV Leeuwarden. Toen SC Cambuur in 1964 de proflicentie overnam van Leeuwarden mocht Hampie niet mee van toenmalig bestuurder Anne Vondeling. Die vond dat hij er te hard in ging en vreesde dat dit ten koste zou gaan van de sponsoring. Volkomen onterecht natuurlijk, zoals Hampie zelf altijd kleurrijk wist te vertellen.

Begin dit seizoen schitterde Hampie ook nog in de video van de presentatie van het huidige uitshirt, dat een eerbetoon is aan voorganger VV Leeuwarden.

Met het overlijden van Hampie Bakker verliest SC Cambuur een groot clubman die alom geliefd was in de voetballerij. Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd zullen we als club uitgebreid stilstaan bij dit grote verlies.