058-2963300
Etiënne Reijnen: “AZ is de favoriet, maar er liggen zeker kansen voor Cambuur”

Etiënne Reijnen: “AZ is de favoriet, maar er liggen zeker kansen voor Cambuur”

1 maart 2017, 14:12

We staan aan de vooravond van een voor SC Cambuur historische wedstrijd. Het is namelijk de allereerste keer dat SC Cambuur in de halve finale staat van de KNVB-Beker. Speciaal voor deze gelegenheid blikken we alvast vooruit met Etiënne Reijnen. De centrale verdediger droeg in het seizoen 2014/2015 de geel-blauwe kleuren van SC Cambuur. In de bijna vier seizoenen daarvoor speelde hij voor tegenstander AZ en met die club won hij in 2013 de KNVB-Beker. Hoe schat hij de kansen in?

Allereerst Etiënne, hoe is het met je?
Alles gaat goed hier. Uiteraard nog teleurgesteld van het resultaat van afgelopen weekend, maar we hebben dit weekend met Ajax-thuis een mooi affiche om het te herstellen.

In 2013 won je met AZ de KNVB-Beker. Hoe bijzonder was dat?
Dat was verreweg de mooiste wedstrijd die ik heb mogen spelen. Zo’n hele aanloop ernaar toe is geweldig. Het publiek gaat uit zijn dak en er heerst een geweldige sfeer in het stadion. Dit zijn de wedstrijden die je als voetballer bijblijven.

Je hebt voor beide clubs gespeeld. Wat zijn de grootste verschillen tussen AZ en SC Cambuur?
Cambuur is meer een volksclub. Dat merk je ook als speler. Het stadion staat natuurlijk ook midden in een volksbuurt. Als het dan ook eenmaal gaat lopen is de sfeer geweldig en word je gedragen door het publiek. AZ speelt natuurlijk voor Europees voetbal. Daar ligt de lat heel anders. Verder is AZ een topploeg uit de Eredivisie en Cambuur een topploeg uit de Jupiler League. Dit zegt eigenlijk al genoeg.

Afgelopen oktober speelde je met FC Groningen tegen AZ (2-0 winst). Wat zijn hun sterke punten?
AZ heeft ook dit jaar al vaak genoeg bewezen dat ze gewoon een hoop kwaliteit in huis hebben. AZ sticht veel gevaar via de zijkanten. Veelal opkomende backs waardoor ze gevaarlijk kunnen worden.

Dan de wedstrijd van donderdag. Wat voor duel denk je dat het gaat worden?
Er staan 2 ploegen tegenover elkaar die graag het spel willen maken. Dit komt ten goede voor de toeschouwers. AZ zit niet in de beste fase van het seizoen en Cambuur juist wel. Cambuur heeft al bewezen dat het Utrecht en Ajax kan verslaan. Ik neem dan ook aan dat AZ Cambuur zeker niet zal onderschatten.

Hoe schat je de kansen in van SC Cambuur?
Uiteraard is AZ in een thuiswedstrijd de favoriet. Daar ligt dan ook de druk. Dit kan ook positief zijn voor Cambuur. Ze kunnen vrijuit voetballen. In een bekerwedstrijd is het heel lastig om te voorspellen maar denk dat er absoluut kansen liggen voor Cambuur. Zeker omdat AZ het lastig heeft op dit moment.

Foto: www.dijksfotografie.com