058-2963300

Etiënne Reijnen: “Mooi om te zien dat onze voetbalgedachte ook punten oplevert”

27 november 2014, 9:58

Met het vertrek van een handvol waardevolle huurlingen en sterkhouders als Martijn van der Laan en Ramon Leeuwin waren er vooraf zorgen onder de Cambuur-supporters. Nu, 13 wedstrijden later, mogen we constateren dat dit ongegrond was. Dit is mede te danken aan de puike optredens van centrale verdediger Etiënne Reijnen. De 27-jarige Zwollenaar kwam afgelopen zomer over van AZ en is als leidersfiguur nu al haast niet meer weg te denken uit de Leeuwarder defensie. Hoe bevalt het Etiënne in Leeuwarden en hoe denkt hij over het duel van aanstaande zaterdag tegen zijn oude club AZ?

Bij een transfer naar een nieuwe club is het in het begin vaak even wennen. Je lijkt je echter moeiteloos te hebben aangepast. Ervaar je dit zelf ook zo?
“Natuurlijk is het altijd even wennen als je naar een nieuwe club gaat. Je hebt toch te maken met een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Maar door het vertrouwen wat ik hier gelijk al kreeg van de technische staf ben ik mezelf al heel snel thuis gaan voelen bij deze club. Het is uiteraard ook makkelijker aanpassen in een goed draaiend team.”

Je bent in Leeuwarden een onomstreden basisspeler en ook nog eens de reserve aanvoerder. Wat zijn je verdere ambities dit seizoen?
“Zo hoog mogelijk eindigen met SC Cambuur. We proberen elke week aanvallend voetbal te spelen en het publiek te vermaken. We hebben een mooie start gehad en aan ons nu de taak om dit vast te houden.”

Had je verwacht dat de start van SC Cambuur dit seizoen zo goed zijn (6e plek na 13 wedstrijden)?
“Ik had vooraf niet in gedachten waar we ongeveer na 13 wedstrijden zouden staan, maar dat we het goed doen verrast me niet. We spelen om doelpunten te maken en als we de bal niet hebben dan willen we hem zo snel mogelijk terug hebben. Dat lijkt logisch, maar veel ploegen hebben een andere insteek. Het is dan wel mooi om te zien dat onze voetbalgedachte ook punten oplevert.”

Dan het duel van zaterdag. Je hebt 3,5 jaar voor AZ gespeeld. Kijk je extra uit naar het duel tegen je oude club?
“Vind het met name leuk om een aantal mensen weer te zien. Verder is het gewoon één van de wedstrijden. Ik heb bij AZ mooie en minder mooie tijden meegemaakt. Met name het winnen van de beker en de Europese wedstrijden die we hebben gespeeld waren voor mij onvergetelijke momenten.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen SC Cambuur en AZ?
“Wat faciliteiten betreft is AZ een stap verder. Het heeft natuurlijk een schitterend stadion en is meer zakelijk. Dit heeft allemaal met budget te maken. Maar daar staat tegenover dat ons kleine stadion verschrikkelijk veel sfeer brengt.”

Wat voor duel denk je dat het gaat worden?
“Een duel waarbij we heel zorgvuldig moeten zijn in balbezit. Dit AZ is met name gevaarlijk als ze de bal niet hebben om dan toe te slaan in de omschakeling. Hier moeten we voor oppassen.”

Wat wordt de uitslag?
“2-1.”

Foto: www.dijksfotografie.com