058-2963300
Etiënne Reijnen nieuwe technisch directeur SC Cambuur

Etiënne Reijnen nieuwe technisch directeur SC Cambuur

18 januari 2023, 14:00

Met ingang van het seizoen 2023/2024 heeft SC Cambuur een nieuwe technisch directeur. Etiënne Reijnen zal vanaf dan de leiding hebben over de technische zaken binnen de club en heeft zijn handtekening gezet onder een dienstverband voor de komende vier seizoenen.

Reijnen (35) komt over van PEC Zwolle, waar hij momenteel assistent-trainer is van het eerste elftal. In de voetballerij is hij bepaald geen onbekende, want met clubs als AZ Alkmaar, FC Groningen, Maccabi Haifa en PEC Zwolle achter zijn naam kent hij een indrukwekkende staat van dienst als speler. Daarnaast speelde hij ook één seizoen in het geel-blauw. Dat was in 2014/2015, toen hij de aanvoerder was van het team dat het puntenrecord van SC Cambuur in de Eredivisie in de boeken wist te zetten.

Namens het Stichtingsbestuur licht voorzitter Ronald Spoelstra de komst van Reijnen toe: “Met het nieuwe stadion in aantocht komen we als club in een volgende fase terecht en daar hoort ook een andere invulling van de technische posities bij. Met Etiënne halen we iemand in huis met nieuwe ideeën, inhoud en energie.”

Spoelstra vervolgt: “We kennen Etiënne natuurlijk nog goed van zijn periode als speler en hebben zijn ontwikkeling in de afgelopen jaren nauwgezet gevolgd. Hij beschikt over alle kwaliteiten en we zijn er van overtuigd dat deze rol hem uitstekend gaat passen. Dat opgeteld bij de expertise die we al in huis hebben op dit gebied gaan we voor een succesvolle en langdurige samenwerking.”

Foeke Booy tot de zomer in Leeuwarder dienst
De komst van Reijnen betekent in dit geval ook dat er komende zomer een einde gaat komen aan het tijdperk van Foeke Booy als technisch manager van SC Cambuur. Booy keerde in januari 2018 terug bij zijn jeugdliefde en was mede verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie van het meest succesvolle SC Cambuur aller tijden. Niet alleen vielen er twee kampioenschappen van de Keuken Kampioen Divisie te noteren, ook werd vorig seizoen de hoogste eindklassering in de Eredivisie ooit behaald.

Tot de zomer blijft Booy overigens gewoon actief als technisch manager en in een reactie laat hij het volgende weten: “Vind het jammer dat deze beslissing is genomen, want ik had graag nog door willen gaan bij deze mooie club. Voor wat betreft de toekomst ben ik ervaren en ambitieus om mijn werkzaamheden elders in het voetbal voort te zetten.”

Foto’s: www.dijksmedia.nl