058-2963300
Even voorstellen: commercieel manager Dave Fitsch

Even voorstellen: commercieel manager Dave Fitsch

31 januari 2024, 15:00

Met ingang van de februarimaand zal er een nieuw gezicht te zien zijn op de commerciële afdeling van SC Cambuur. Het gaat om de 44-jarige Dave Fitsch, die daarmee de opvolger is van Maarten Gildemacher en op interim-basis aan de slag zal gaan als commercieel manager.

Fitsch is bepaald geen onbekende in de voetballerij en is al sinds 2004 actief in het Nederlands betaald voetbal. Hij begon zijn loopbaan als sales manager multimedia bij Vitesse en maakte na zes jaar de overstap naar PEC Zwolle. Hier beleeft hij als hoofd sales en marketing diverse sportieve successen, waaronder een promotie, het winnen van de KNVB beker, de Johan Cruijff Schaal en het Europees debuut.

Ook bij PEC blijft hij zes seizoenen werkzaam, waarna hij actief is voor achtereenvolgens FC Twente, De Graafschap en FC Emmen. In Emmen maakt hij wederom zes dienstjaren vol als commercieel manager, waarna de in Zwolle woonachtige Fitsch naar Almere City FC verkast als sales director. Hier was hij tot afgelopen januari actief en zijn volgende halte staat dus in Leeuwarden.

De commercieel manager zelf over zijn nieuwe uitdaging: “Toen ik door Ard de Graaf werd benaderd met de vraag of ik na het vertrek van Maarten Gildemacher op interim basis mee wilde bouwen aan de ambities van SC Cambuur en betrokken wilde zijn bij de overgang naar het nieuwe stadion werd ik direct enthousiast. Ben hier natuurlijk vaak als tegenstander op bezoek geweest en was telkens onder de indruk van de unieke sfeer die hier heerst. Ook de no-nonsense mentaliteit van hard werken en normaal doen spreekt mij bijzonder aan en ik kijk er naar uit om iedereen te leren kennen en de schouders onder deze mooie club te zetten.”

Foto: Cambuur Media