058-2963300
Extase! SC Cambuur D1 stunt op Papendal en staat bovenaan!

Extase! SC Cambuur D1 stunt op Papendal en staat bovenaan!

11 oktober 2014, 21:56

In de Eerste Divisie C bij de D-pupillen heeft SC Cambuur D1 verrassend de koppositie veroverd. De onder-14 ploeg wacht in de najaarscompetitie nog op de eerste punten.

SC CAMBUUR C2 1-4 AJAX C2
1-0 Kian Visser (17.), 1-1 (26.), 1-2 (37.), 1-3 (54.), 1-4 (70.)

opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee, Sil Bos (40.Rik de Boer), Jens van der Heide, Feike Zijlstra, Koen Kribben (36.Kevin de Vries), Job Zwager, Pieter Abe de Jong, Chiel Kuiper (60.Deno Alejo), Mark van der Meer, Kian Visser.

De onder-14 ploeg van SC Cambuur gaf de leeftijdsgenoten van Ajax met name voor rust goed partij. De geelblauwe formatie nam halverwege de eerste helft de leiding. Chiel Kuiper bediende Kian Visser die uithaalde voor de openingstreffer. “De eerste helft was super en konden we goed meekomen met Ajax. De spelers toonden ontzettend veel strijd en ze waren scherp in de duels,” zei trainer Michiel Buursma. Toch kwam Ajax C2 voor rust nog op gelijke hoogte.

Na een onoplettendheid kwamen de gasten snel na de hervatting op voorsprong. “Daarna werd Ajax langzaam sterker. Wij zaten niet meer kort op de man waardoor zij meer wat meer ruimte kregen.” De Amsterdammers scoorden nog tweemaal en wonnen uiteindelijk met ruime cijfers. “Voor rust hebben we keihard gewerkt en hebben we alles gedaan wat in onze macht lag, In de tweede helft gaven we ze meer tijd. Daarbij heeft Ajax gewoon een goede ploeg,” aldus Buursma.

VITESSE D1 1-3 SC CAMBUUR D1
1-0 (6.), 1-1 Jhondly van der Meer (12.), 1-2 Milan de Koe (14.), 1-3 Quinten Lamsma (35.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Bas Verbree, Martijn Ferwerda, Willem de Boer, Dylano van Dijk, Milan de Koe, Quinten Lamsma, Jhondly van der Meer, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Brett Minnema, Maurice Lap, Jorrit Miedema, Andries Venema, Milan Smit.

“Dit is echt een ongelooflijk resultaat. De spelers verbazen me elke keer weer,” was het commentaar van trainer Elwin van Keulen na de stuntzege op Papendal tegen koploper Vitesse D1. De thuisploeg startte sterk en kwam al in de zesde minuut op voorsprong. “Zij kwamen goed voor de dag en dat ze scoorden was op dat moment niet raar. Wij moesten daarna wel schakelen. Bij ons ging een knopje om en we gingen een versnelling hoger spelen.”

En dat leverde meteen resultaat op. Jhondly van der Meer tekende op een steekbal van Milan de Koe voor de gelijkmaker. Een paar minuten later was het weer raak. Uit een vrije trap van Martijn Ferwerda kopte Milan de Koe buiten bereik van de doelman de 1-2 binnen. Bij die stand werd ook de rust ingegaan. In het tweede half uur kreeg Vitesse D1 drie goede kansen. Eenmaal stond de paal een treffer in de weg terwijl doelman Levi de Ron tot tweemaal toe uitstekend optrad in een één-tegen-één situatie.

Het was Cambuur D1 dat een derde treffer maakte. Quinten Lamsma kopte een hoekschop van Steyn Potma tegen de touwen. “Daarna konden we Vitesse onder druk houden en lieten we opbouwend veel meer combinaties zien.” De ploeg uit Leeuwarden trok de overwinning over de streep en bleef ook in de zesde competitiewedstrijd van dit seizoen ongeslagen. Van Keulen: “De energie en passie was ongelooflijk om te zien. De jongens zijn vandaag als stofzuigers over het veld gegaan.”

En de voetbalzaterdag werd nog mooier. Want nadat alle kruitdampen waren opgetrokken (lees: FC Groningen D1 verspeelde in de slotminuut de winst in Zwolle) kwam Cambuur D1 als nieuwe koploper tevoorschijn. “In augustus verloren we een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle en verloren we op toernooien van FC Groningen en Vitesse. Vanaf dat moment zijn we ongeslagen gebleven. Waar we zullen eindigen weet ik niet. Maar het is wel super dat je nu meedoet in de strijd om de bovenste vier plaatsen,” vertelde Van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

DWS B1 5-4 FC Groningen B1
FC Utrecht B2 1-0 FC Groningen B2
FC Groningen C1 1-7 AZ C1
FC Twente C2 4-1 FC Groningen C2
PEC Zwolle D1 1-1 FC Groningen D1
Frisia D1 2-5 FC Groningen D2