058-2963300
Feestelijke eindpresentatie van LF-18 project Circus Adje in Cambuur Stadion

Feestelijke eindpresentatie van LF-18 project Circus Adje in Cambuur Stadion

10 april 2018, 15:15

Op woensdag 11 april vindt voor een groot aantal basisscholen uit de gemeente Leeuwarden in het Cambuur Stadion de feestelijke afsluiting plaats van LF18-project Circus Adje Lambertsz. Voor zo’n 900 leerlingen staat deze dag geheel in het teken van het thema Kijk eens wat ik kan in beweging!

Voorstellingen in het stadion
De afgelopen maanden maakten basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 met de hulp van professionals
eigen circusvoorstellingen op school. Tijdens de feestelijke afsluiting van project Adje op 11 april krijgen de kinderen in het Cambuur Stadion opnieuw een podium om hun talent te laten zien. De scholen treden voor elkaar op en tonen hun meest bijzondere acts.

Stadionspeaker en spelersbus
Daarnaast volgen de kinderen in het stadion diverse bijzondere workshops. Ze gaan o.a. op de tribune in gesprek met de stadionspeaker van Cambuur. In de persruimte ontmoeten ze
de persvoorlichter en in de kleedkamer van BV Sport krijgen ze een workshop van een jeugdtrainer. Ook mogen ze een kijkje nemen in de spelersbus van Cambuur.

Alle 50 basisscholen uit de gemeente Leeuwarden doen mee aan project Adje Lambertsz. De feestelijke eindpresentatie van de overige scholen vindt op 25 mei a.s. plaats tijdens het Adje Festival op Winkelpark De Centrale. Het project sluit af met een optreden op het Fries Straatfestival.