058-2963300

“Feyenoord mag kampioen worden, maar ik hoop dat Cambuur morgen wint”

15 augustus 2015, 14:25

Dat er met Carlo de Leeuw, Ruben Schaken en Elvis Manu in het verleden meerdere spelers voor zowel Feyenoord en SC Cambuur hebben gespeeld is algemeen bekend. Wat echter niet iedereen weet is dat er in het beloftenelftal van SC Cambuur ook twee jongens rondlopen met een Feyenoord-verleden. Eén van hen is de 19-jarige spits Rowdy van der Putten.

Rowdy, je eerste weken bij SC Cambuur zitten er op. Hoe bevalt het?
“Goed, heel goed zelfs. Cambuur is een warme club en daarnaast hebben we ook een hele leuke groep. Denk dat het ideale omstandigheden zijn voor jonge spelers om zich verder te ontwikkelen.”

Inmiddels heeft Jong SC Cambuur ook de eerste competitiewedstrijd achter de rug (2-1 winst op Jong ADO Den Haag red.). Hoe ging dat?
“Het is altijd lekker om met drie punten aan het seizoen te beginnen. Daar hebben we ook hard voor moeten vechten. Er zijn nog veel dingen die beter kunnen, maar we hebben als team al grote stappen gemaakt en ik weet zeker dat we nog veel beter gaan worden. Vond het ook mooi om te zien dat er al zoveel supporters bij waren, dat geeft toch iets extra’s.”

Je hebt voor SC Cambuur twee seizoenen voor Feyenoord gespeeld, heb je nog warme gevoelens voor die club?
“Ja, tuurlijk. Dat is niet opeens helemaal over. Veel mensen in mijn omgeving zijn voor Feyenoord en ik heb er toch 2 jaar gespeeld. Wat mij betreft mag Feyenoord kampioen worden en Cambuur morgenmiddag winnen.”

Hoe schat je de kansen in? Wat voor wedstrijd gaat het worden?
“Feyenoord heeft natuurlijk meer individuele kwaliteit, maar nu ik de speelstijl van Cambuur beter leer kennen weet ik zeker dat er kansen zijn. Zowel bij ons als bij het eerste zit er echt een idee achter de manier van voetballen en weet iedereen precies wat hij moet doen. Denk dat het een leuke, open wedstrijd gaat worden.”

Wat gaat de uitslag worden?
“Dan ga ik voor 2-1 voor Cambuur.”

Foto: www.dijksfotografie.com