058-2963300
Financiering nieuw Cambuur Stadion helemaal rond

Financiering nieuw Cambuur Stadion helemaal rond

12 maart 2024, 9:07

De geel-blauwe vlag kan hoog worden gestoken; de financiering voor het nieuwe Cambuur Stadion is namelijk definitief rond en daarmee staat niks de afbouw van het Kooi Stadion meer in de weg.

De Gemeenteraad van Leeuwarden stemde gisteravond unaniem in met een noodzakelijke lening van zes miljoen euro voor de afbouw en daarnaast heeft de club haar gedeelte van de financiering inmiddels ook helemaal rond.

Naast de financiële injectie van zo’n twee jaar geleden door onder meer Bert van den Brink is er in de afgelopen periode hard gewerkt om de overige middelen op tafel te krijgen. Samen met een aantal betrokken partijen en sponsoren is hier een behoorlijke slag in geslagen en de laatste is gezet door Pieter Kooi. Naast de naamgeving van het stadion is de club een geldlening overeengekomen met een looptijd van 25 jaar.

“Dat is een enorme steun in de rug”, zo vult algemeen directeur Ard de Graaf desgevraagd aan. “Het is een lang en intensief proces geweest en als je daar van een afstand naar kijkt is dat natuurlijk niet zo gek bij een dossier van deze omvang en de roerige tijden waar we in zitten. Toch hebben we altijd vertrouwen gehouden in een goede afloop en de hulp van mensen als Pieter Kooi is daarbij onmisbaar. Daar mogen we hem en de andere betrokken partijen zeer erkentelijk voor zijn en dankzij deze oplossing is alles in een stroomversnelling gekomen. We kunnen nu echt vooruitkijken en in volle vaart door naar de eindstreep. Daar gaan we nu samen met alle partijen de schouders onder zetten en we verwachten eind deze maand een definitieve planning te kunnen delen met de achterban.”