058-2963300
Flitsend SC Cambuur walst over FC Dordrecht heen

Flitsend SC Cambuur walst over FC Dordrecht heen

28 januari 2017, 22:42

Twee zware wedstrijden binnen vijf dagen, en wat voor wedstrijden (!), konden de jongens van Sipke Hulshoff en Arne Slot niet deren. FC Dordrecht, een belangrijke tegenstander om de positie op de ranglijst een beter aanzien te geven, kwam, zag en ging onderuit. Binnen enkele minuten speelden de bezoekers een verloren duel. Trainer Gerard de Nooijer had gehoopt een vermoeid Cambuur aan te treffen, maar het tegendeel was waar. De thuisclub schoot als het ware uit de startblokken. Na zeven minuten was het 2-0, na bijna een half uur 3-0 en het was een wonder dat het daarbij bleef. Cambuur ging als een speer. De Nooijer: ‘ Het had ook wel vijf-zes-nul kunnen zijn’. Kwam bij dat Dordrecht het einde haalde met negen man. Bradley de Nooijer moest er na 36 minuten af. Hij hield Tarik Tissoudali binnen de zestien vast. De Nooijer: ‘ Volgens de regels een rode kaart’. De tweede viel in de slotfase. Rond de middenlijn pleegde invaller Chacon een aanslag op Peersman (ex-Dordrecht). Daar was geen twijfel over mogelijk. De Nooijer: ‘ Wat een domme, domme rode kaart. Ik schaam me rot’.

Sipke Hulshoff kwam bijna woorden te kort om de prestaties van zijn ploeg te kleuren. ‘ Wij hebben de doelstelling in volle glorie bereikt.’. Hij had voor de wedstrijd tegen Dordrecht gewaarschuwd voor onderschatting. De ploeg had immers een paar knappe resultaten behaald.’ Wat ook op de lijst met Cambuursuccessen kon worden bijgeschreven was het feit dat twee spelers uit het beloftenteam hun debuut maakten: Daan Boerlage en Achraf Akhamrane. Daarmee staat de groep met instromers inmiddels op minstens zeven.

Al na drie minuten had Tissoudali Tim Coremans (ex-Cambuur) gepasseerd. Het publiek was nauwelijks van dit vroege en zo gewenste resultaat bekomen of nummer twee lag achter de Dordtse goalie. Nu was de immer ijverige Hoefdraad trefzeker. Vanaf dat moment was er maar één ploeg die voetbalde: Cambuur. De ene aanval, nog mooier dan de andere, maar verder dan een schot op de paal van Tissoudali kwam het even niet. Tot de 29-ste minuut toen de penalty viel en Erik Bakker, zoals gewoonlijk, feilloos het vonnis voltrok: 3-0.  Keeper Harm Zeinstra moest daarna aan de bak toen Alvin Daniels in de hoek mikte. Hij redde bekwaam, zou dat na de rust nog een keer doen op een inzet van Kramer, en plukte  ook nog een bal die van de Dordtse helft op doel werd geschoten.

Even leek het 4-0 te worden. Ut Woanskip draaide al warm, maar de arbiter keurde de treffer af. Cambuur kreeg nog een paar kansjes, zag dat de debutanten invielen op een manier die perspectief bood, en kon zich vervolgens laven aan het feit dat de opmars naar boven was ingezet met als voorlopig einde een achtste plaats en het hoogste aantal punten van alle betaalde clubs uit het Noorden.

SC Cambuur: Zeinstra, Van Deelen (77 Gyasi), El Baad, Schilder, Peersman, E. Bakker, Lilipaly, Monteiro, Tissoudali (60. Akhamrane), Barto (70. Boerlage), Hoefdraad.

FC Dordrecht: Coremans, Van Wermenskerken, Amevor, De Nooijer, Pinas (20. Pisas), Boogers, Daniels, Touré, Thomas (54. Da Cruz), Godee (70. Chacon), Kramer.

Scheidsrechter: A. Lindhout.

Scoreverloop: 3. 1-0 Tissoudali; 7. 2-0 Hoefdraad; 29. 3-0 Bakker (penalty).

Kaarten: rood De Nooijer en Chacon, geel Pisas (Dordrecht) Monteiro (Cambuur).

Toeschouwers: 7.197.

Man of the Match: Stefano Lilipaly ontving de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Haan Reclame, Stiens.

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 3 februari 20.00 uur tegen Helmond Sport.

Foto: www.dijksfotografie.com