058-2963300
Foeke Booy nieuwe technisch manager SC Cambuur

Foeke Booy nieuwe technisch manager SC Cambuur

24 november 2017, 13:40

SC Cambuur heeft een nieuwe technisch manager. Met ingang van 1 januari 2018 draagt Foeke Booy de verantwoordelijkheid voor de technische portefeuille van de club. De geboren Leeuwarder tekent een contract voor 2,5 seizoen (met een optie voor nog een seizoen).

De 55-jarige Booy heeft zowel als speler en trainer een indrukwekkende carrière achter de rug. Tussen 1980 en 1984 droeg hij het geel-blauw van SC Cambuur en speelde daarna nog voor onder meer FC Groningen, Club Brugge en FC Utrecht.

Niet lang na het afzwaaien als speler zocht hij zijn geluk in het trainersvak en niet zonder succes. Onder meer Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles en FC Utrecht prijken op zijn CV als trainer. Bij die laatste club was hij later ook nog actief als technisch directeur.

Gerald van den Belt legt uit waarom de keuze op Booy is gevallen. “Foeke is iemand met ontzettend veel ervaring in de voetballerij en beschikt over een groot netwerk. Bovendien kent hij de club en de stad als oud-speler en -inwoner als geen ander. Voor ons als SC Cambuur is het invullen van deze functie een belangrijke stap om op voetbaltechnisch gebied stabieler en professioneler te worden richting het nieuwe stadion.”

Lang hoefde Booy op zijn beurt niet na te denken toen het aanbod van SC Cambuur kwam. Booy: “Cambuur is de club waar ik ooit ben begonnen als speler en waar ik altijd veel gevoel bij heb gehad. Het is fantastisch om terug te zijn en mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling en groei van deze mooie club, helemaal met het nieuwe stadion op komst. Kan niet wachten om te beginnen.”

Foto: ProShots/Joep Leenen