058-2963300
Foeke Booy twee jaar langer technisch manager van SC Cambuur

Foeke Booy twee jaar langer technisch manager van SC Cambuur

3 juni 2021, 14:30

In navolging van onze hoofdtrainer Henk de Jong heeft ook technisch manager Foeke Booy zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De 59-jarige Booy blijft daarmee ook de komende twee seizoenen verbonden aan de club uit zijn geboortestad.

De naam Booy behoeft in Leeuwarden geen introductie en is al decennialang onlosmakelijk verbonden met SC Cambuur. Foeke zelf droeg tussen 1980 en 1984 het geel-blauw van SC Cambuur en speelde daarna nog voor onder meer FC Groningen, PEC Zwolle, Club Brugge, KAA Gent en FC Utrecht.

Na zijn actieve carrière begon Booy als assistent bij FC Utrecht en al snel maakte hij in de Domstad de stap naar het hoofdtrainerschap. Op zijn CV als trainer staan daarnaast onder meer Sparta Rotterdam, Cercle Brugge en Go Ahead Eagles. Daarnaast was hij ook enkele jaren actief als technisch directeur van FC Utrecht.

De hoofdpersoon zelf over zijn contractverlenging: “Het zijn sinds mijn terugkeer bij de club bijzondere jaren geweest met diepe dalen, maar gelukkig vooral ook hele hoge pieken. Dat hebben we als team gedaan en met die goede groep mensen wil ik heel graag doorbouwen richting de Eredivisie en het nieuwe stadion.”

Foto’s: ProShots & www.dijksmedia.nl