058-2963300
Forse nederlaag voor SC Cambuur C2

Forse nederlaag voor SC Cambuur C2

21 maart 2015, 20:32

In de voorjaarscompetities was er vandaag winst en verlies voor de jeugdteams van SC Cambuur.

SC CAMBUUR C2 0-9 ALMERE CITY FC C2
0-1 (4.), 0-2 (10.), 0-3 (13.), 0-4 (28.), 0-5 (30.), 0-6 (56.), 0-7 (59.), 0-8 (69.), 0-9 (70.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Chiel Kuiper (47.Robert Polee), Jens van der Heide, Rik de Boer, Feike Zijlstra, Kevin de Vries, Job Zwager, Pieter Abe de Jong, Koen Kribben, Mark van der Meer (47.Deno Alejo), Bart Kooistra.

Op eigen veld incasseerde de onder-14 ploeg een groot verlies. De wedstrijd tegen Almere City FC was snel beslist want na nog geen kwartier spelen leidden de gasten met 3-0. Eerder dit seizoen was die stand in Almere ook de eindstand. “Maar toen hebben we negatief gevoetbald,” aldus trainer Michiel Buursma. “Nu hebben we wel geprobeerd om van achteruit verzorgd te spelen. Vier van de vijf doelpunten voor rust zijn echter ontstaan door grote fouten bij ons. Zij wisten dat goed af te straffen.” In de tweede 35 minuten vielen de overige vier  tegendoelpunten tegen het einde van de wedstrijd.

“Almere was niet alleen voetballend sterker. Ze waren ook sneller, slimmer en vaardiger. Daarnaast wisten we vooraf dat er veel fysiek zat in hun team. Ze zijn gewoon beter en verder dan wij,” concludeerde Buursma. Ondanks de pandoering staat er gewoon weer een week van ontwikkelen voor de boeg. Volgend weekeinde staat de confrontatie met De Graafschap op het programma. Buursma: “In balbezit hebben we vandaag ook best leuke dingen laten zien. Maar we zijn gewoon niet in staat geweest om balbezit uit te drukken in doelpunten. Daarbij hebben we teveel persoonlijke fouten gemaakt. Dat is vervelend en erg frustrerend.”

HOOGEZAND D1 1-3 SC CAMBUUR D1
0-1 Jorn Jongsma (19.), 0-2 Jorrit Miedema (28.), 1-2 (30.pen.), 1-3 Milan de Koe (32.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Andries Venema, Martijn Ferwerda, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Jhondly van der Meer, Milan Smit, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Levi de Ron, Bas Verbree, Maurice Lap, Willem de Boer, Quinten Lamsma, Xanthi Dijkstra.

In Hoogezand behaalden de D-pupillen een gemakkelijke overwinning. “Ondanks dat niet eens alles lukte heb ik wel genoten van het spel. We waren vandaag erg dominant,” zei trainer Elwin van  Keulen. “Hoogezand verdedigde zeer gepassioneerd maar desondanks kregen we legio mogelijkheden en kansen.” Het duurde tot de negentiende minuut voordat SC Cambuur de score opende. Op de rand van de zestien haalde Jorn Jongsma uit voor de openingstreffer. Vlak voor rust kon Jorrit Miedema de bal in een leeg doel schuiven. Toch werd het nog spannend want in de slotseconden benutte de thuisploeg een strafschop. Van Keulen: “Dat was in de hele wedstrijd hun enig schot op doel.”

In de tweede helft begon de geelblauwe formatie uitstekend. Milan de Koe kopte een vrije trap van Martijn Ferwerda binnen. De overwinning kwam dus nooit in gevaar. Een mooie zege in aanloop naar de derby van volgende week. Dan is SC Heerenveen de tegenstander. “Het tempo lag in deze wedstrijd behoorlijk hoog. Maar als we in de passing en afronding wat zorgvuldiger waren dan hadden we ook meer doelpunten gemaakt. Dit was wel gewoon een goede wedstrijd van ons. Daarnaast heb ik wederom genoten van de samenwerking tussen de jongens en de coaching onderling,” aldus Van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 2-0 FC Volendam A1
NAC Breda B1 1-3 FC Groningen B1
PEC Zwolle B2 1-2 FC Groningen B2
FC Volendam C1 1-6 FC Groningen C1
PSV C2 4-0 FC Groningen C2
FC Groningen D1 4-3 Ajax D1
FC Groningen D2 2-2 Flevo Boys D1

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_8549 IMG_8580 IMG_8585 IMG_8590