058-2963300

Fraaie zege in laatste duel 2014; wat schreven de kranten?

22 december 2014, 11:32

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van SC Cambuur in het jubileumjaar 2014 op het programma. Ondanks een vroege achterstand werd door doelpunten van Van de Streek en Bakker bekerhouder PEC Zwolle met 2-1 verslagen. En zo sloten de mannen van Henk de Jong het fantastische jubileumjaar in stijl af. Wat schreven de kranten over de fraaie zege op PEC Zwolle?

De Leeuwarder Courant kopt “Henk de Jong geeft Cambuur een 10 voor 2014”.

Zo’n kop vraagt natuurlijk om uitleg en die krijgt de lezer al snel: “De trainer van Cambuur zal tijdens de kerstdagen nog wel eens lichtelijk verbaasd naar de stand in de Eredivisie kijken. 26 punten en een zevende plaats. Het is een sprookje voor een club die met een van de laagste begrotingen werkt. Toen de Drachtster zaterdagavond gevraagd werd welk cijfer hij Cambuur over kalenderjaar 2014 zou geven, was het antwoord: ,,Een tien.’’

Daarnaast wordt de vergelijking gemaakt tussen de huidige positie op de ranglijst en die van verleden jaar rond deze tijd. “Cambuur begon in januari 2014 als nummer voorlaatst aan de tweede seizoenshelft, om na een prachtige serie uit te komen op 39 punten en een twaalfde plaats. Dat aantal lijkt bijna niet voor verbetering vatbaar, maar de club is nu hard op weg het clubrecord te overtreffen. Het vijftigjarige Cambuur is de revelatie van de eerste seizoenshelft, terwijl vijf nieuwe spelers werden ingepast.”

Ook in het Friesch Dagblad ruimschoots aandacht voor de succesvolle geel-blauwe formatie. “Cambuur met een grijns aan de kerstdis”, is de treffende kop boven het artikel.

Het dagblad blikt even verderop terug op het zo succesvolle jaar van de Leeuwarders: “Een prima eerste halfjaar en een nog beter tweede, zowel sportief als financieel. SC Cambuur, dat zaterdag met 2-1 van PEC Zwolle won, kan dus met een grote grijns aan de kerstdis. Op naar 2015, waarin weer nieuwe hoogtepunten in aantocht zijn.”

De Telegraaf schrijft “Cambuur bindt PEC Zwolle aan zegekar” en is van mening dat de Leeuwarders loon naar werken hebben gekregen: “De aanvallende intenties van de thuisclub werden in de slotfase beloond met een strafschop. Die kreeg SC Cambuur nadat doelman Hahn in de zestien Martijn Barto onderuit haalde. Erik Bakker velde het vonnis over zijn oude club: 2-1.”

Liefst twee spelers zijn terug te vinden in het Elftal van de Week van de krant. Erik Bakker en Furdjel Narsingh staan respectievelijk op het middenveld en in de aanval.

Het Algemeen Dagblad opent met “Fanatiek Cambuur sluit 2014 in stijl af”. De Rotterdamse krant zag een duel tussen twee ploegen die voor de winst gingen, maar: “Het leek bij 1-1 te blijven, totdat Hahn in de slotfase Martijn Barto neerlegde. Bakker benutte de strafschop feilloos en stelde daarmee de zege veilig.”

In het Elftal van de Week heeft het AD in het hart van de defensie plaats gemaakt voor Calvin Mac-Intosch.

De komende twee weken is het nagenieten en tot rust komen voor de selectie en technische staf. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft begint op 3 januari, wanneer koers wordt gezet naar Portugal voor een trainingskamp.

Foto: www.dijksfotografie.com