058-2963300

Gebroeders Narsingh: “Gunnen elkaar het beste, maar zaterdag even niet”

22 januari 2015, 18:52

Aanstaande zaterdag (18.30 uur) staat het duel tussen SC Cambuur en PSV op het programma in het Cambuur Stadion. Dit is niet alleen een boeiend gevecht tussen de nummer zeven en de aanvoerder van de ranglijst, het is ook de broederstrijd tussen Furdjel en Luciano Narsingh. Furdjel (26) is dit seizoen een onomstreden basisspeler bij SC Cambuur en van zijn jongere broer Luciano (24) mag hetzelfde worden gezegd bij PSV. Wij spraken met beide broers en keken met hen alvast vooruit naar het duel tussen SC Cambuur en koploper PSV.

De winterstop is achter de rug. Hoe staan jullie er voor, zijn jullie topfit?
Luciano: “Ja, ik ben fit. We hebben een goed trainingskamp achter de rug en de hele groep is fit en gretig. Dat zag je ook tegen Vitesse, waar we een moeilijke wedstrijd toch wonnen.”
Furdjel: “Als groep staan we er goed voor en merk dat ik zelf ook steeds fitter word. Heb nog wel wat last, maar verwacht dat ik zaterdag gewoon kan spelen.”

Wat zijn jullie doelen/ambities voor de tweede seizoenshelft?
Furdjel:“We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen en dan kijken wat er nog meer in zit. Zelf wil ik vooral fit blijven en zoveel mogelijk wedstrijden voor SC Cambuur spelen. Daarnaast heb ik me als doel gesteld om in de tweede seizoenshelft meer doelpunten te maken.”
Luciano: “Als team willen we gaan voor het hoogste. Die ambitie hebben we met z’n allen en ik zal er alles aan doen om mijn bijdrage te leveren.”

Hoe speciaal is het om tegen je broer te mogen spelen?
Furdjel:“Dat blijft natuurlijk speciaal. Ook voor onze familieleden die met z’n allen op de tribune zullen zitten. Denk dat het voor ons beide een bijzondere wedstrijd gaat worden.”
Luciano: “Dat is altijd speciaal natuurlijk. Als broer gun ik hem ook het allerbeste, alleen zaterdag uiteraard even ietsje minder.”

Hoe vind je dat je broer het dit seizoen doet bij zijn club?
Luciano: “Hij heeft zijn draai gevonden. SC Cambuur staat er prima voor en ik hoop dat hij nog veel mooie dingen zal laten zien.”
Furdjel:“Net als ik moet hij wat meer gaan scoren, maar buiten dat doet hij het geweldig. Hij is snel en heeft veel dreiging, dat is echt een wapen voor PSV.”

Is het een droom om ooit nog eens ergens samen te voetballen?
Furdjel: “Dat is niet iets waar we echt mee bezig zijn, maar het zou natuurlijk wel mooi zijn om een keer samen met Luciano in een team te spelen. Wie er dan op rechtsbuiten mag staan? Mijn broer. Luciano is meer een echte rechtsbuiten, ik kan ook op andere posities uit de voeten.”
Luciano: “Wie weet. Je weet niet wat de toekomst brengt, maar ik vind het een heel mooie gedachte.”

Dan de wedstrijd van zaterdag; wat voor duel gaat het gaat worden?
Furdjel: “Verwacht dat wij zoals altijd het initiatief en het meeste balbezit gaan hebben. PSV is vooral heel goed en gevaarlijk in de omschakeling, daar zullen we voor op moeten passen.”
Luciano: “Het lijkt me overbodig om te zeggen dat dit een heel belangrijke wedstrijd is. Wij moeten deze uitwedstrijd winnen om onze voorsprong op de ranglijst te handhaven of uit te bouwen. Ik denk dat het een pittige wedstrijd wordt, maar zoals elke wedstrijd willen we deze winnen om de race bovenin te blijven bepalen.”

Wat wordt de uitslag?
Luciano: “Voorspellingen houd ik even voor me, haha. Laat ik op de vlakte blijven: er staan drie punten op het spel en die willen we mee terugnemen naar Eindhoven.”
Furdjel: “Het wordt zeker niet makkelijk, maar ik denk dat wij met 2-1 gaan winnen.”

Foto: www.dijksfotografie.com