058-2963300

G-voetballers beleven middag van hun leven in het Cambuur Stadion

5 november 2014, 16:32

Vanmiddag waren er ruim 100 G-voetballers over de vloer in het Cambuur Stadion. Samen met het Fonds Gehandicaptensport organiseerde Cambuur Verbindt, de maatschappelijk stichting van SC Cambuur, namelijk een voetbalmiddag voor kinderen met een geestelijke of lichamelijk beperking.

Na een warm ontvangst en welkomstwoord in de Business Club door hoofdtrainer Henk de Jong kregen de kids professionele training van de selectie en technische staf van SC Cambuur.

Het doel van de middag was natuurlijk om alle G-voetballers een prachtige middag te bezorgen, maar daarnaast diende het ook ter promotie van het G-voetbal onder de amateurpartners van SC Cambuur. Al een aantal amateurclubs in de regio hebben een g-team, maar dit zijn er nog veel te weinig!

Daarnaast was deze clinic het startschot van een samenwerking tussen het Fonds Gehandicaptensport, sponsor AEGON en Cambuur Verbindt. De komende drie jaar zullen de drie partijen gezamenlijk tal van activiteiten organiseren om de gehandicaptensport  te promoten.

Als afsluiting van de bijzondere middag kregen de kinderen nog een heus certificaat mee als bewijs voor hun deelname en een tas vol met Cambuur-spullen.

Foto: SC Cambuur