058-2963300
Lifemasters en Playing for Success vanavond in het maatschappelijk vak

Lifemasters en Playing for Success vanavond in het maatschappelijk vak

23 februari 2018, 16:00

Vanavond staat de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Net als bij iedere thuiswedstrijd hebben we ook vanavond weer een aantal bijzondere gasten op bezoek in het Cambuur Stadion.

Maatschappelijk vak
In het maatschappelijk vak hebben wij vanavond Lifemasters op bezoek. Zij kregen gisteren een rondleiding in het stadion van SC Cambuur en als vervolg daarop zijn zij vandaag aanwezig tijdens de wedstrijd SC Cambuur – FC Emmen. Lifemasters is een werk- en participatieproject met twee vaste locaties in de wijk Heechterp-Schieringen. Het Meetingpoint biedt werk-, ervarings- en educatieprogramma’s voor jongeren die een traject volgen via Lifemaster. Dat betekent dat er allerlei vormen van ontmoeting, (thuis)begeleiding, dagbesteding, sociale activering, participatie, scholing, coaching en re-integratie plaatsvinden.

Playing for Success
Naast Lifemasters meetingpoint hebben we vanavond ook de kinderen van Playing for Success op bezoek in het Cambuur Stadion. Zij zullen vanavond ook het Cambuur Verbindt doek dragen op de middenstip voorafgaand aan de wedstrijd.

Playing for Success is een naschools programma voor jongeren. Playing for Success laat kinderen ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren en dat leren zinvol is én leuk kan zijn. De inhaalslag die ze maken, heeft grote effecten op hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het lesprogramma bestaat uit activiteiten die aan het stadion en het voetbal zijn gerelateerd en bijdragen aan de taal- en rekenontwikkeling en de computervaardigheden van leerlingen. Denk aan het schrijven van een wedstrijdverslag, of het berekenen van toeschouwersaantallen.