058-2963300
Gedreven Henk de Jong over bekerontmoeting: “Onderschatting is dodelijk”

Gedreven Henk de Jong over bekerontmoeting: “Onderschatting is dodelijk”

24 januari 2024, 16:05

Tweemaal is scheepsrecht. Toegegeven: zo luidt het spreekwoord niet, maar hopelijk geldt dit morgen (donderdag) wel voor het bekerduel tussen USV Hercules en SC Cambuur. Vorige week kon deze wedstrijd vanwege een onbespeelbaar veld op Sportcomplex Zoudenbalch op het laatste moment geen doorgang vinden, maar morgen gaan beide ploegen op herhaling en lijkt er met de huidige weersomstandigheden geen vuiltje aan de lucht.

“Nee, dat gaat wel door hoor”, zo begint hoofdtrainer Henk de Jong goedgemutst aan zijn gebruikelijke relaas tegenover de vaste vertegenwoordigers van de regionale pers. “En dat hoop ik ook van ganser harte, want we hebben er ook deze keer weer heel veel zin in. Zo vaak krijg je niet de kans om de kwartfinales van het toernooi te bereiken en die moeten we met beide handen grijpen.”

“We hebben er ook bovenop gezeten deze week en we hebben echt scherp getraind. Dat moet ook, want wat ik vorige week ook al zei: Hercules heeft tegen Ajax laten zien hoe goed ze kunnen voetballen en we gaan het echt niet cadeau krijgen. Onze voorbereiding is ook weer net zo serieus geweest en ook morgen pakken we het weer professioneel op, alles is alleen een uurtje naar vorig geschoven gezien het aanvangstijdstip.”

Vanuit de ziekenboeg was er deze week een vervelende update over de knie van Marcel Schaapman. De hoofdtrainer daarover: “Ja, dat was waar we al bang voor waren. Ontzettend sneu en klote voor die jongen en we gaan hem steunen waar we kunnen. Voor de rest hebben we een goede week gehad en beginnen we met dezelfde elf als waar we vorige week mee zouden beginnen.”

Inmiddels is ook duidelijk dat Vitesse in de volgende ronde de tegenstander van dan wel USV Hercules of SC Cambuur gaat worden. “Of dat een voordeel is? Ja, dat vind ik wel. Dat zorgt alleen maar voor extra motivatie, zeker omdat het een thuiswedstrijd betreft. Voor de rest zijn we daar niet mee bezig en gaat het alleen om morgen. Onderschatting is dodelijk en we zullen volle bak moet gaan.”

De bekerwedstrijd tussen USV Hercules en SC Cambuur wordt morgenavond om klokslag 20.00 uur in gang gefloten en vanuit het ‘uitverkochte’ uitvak op Sportcomplex Zoudenbalch zullen precies honderd SCC-ers de geel-blauwen van de nodige steun voorzien. De partij is daarnaast live te volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (zowel Omrop Fryslân als Omroep Leeuwarden) en de updates op onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons account op X.

Foto: www.dijksmedia.nl